Kärpät: Pyörälä hur­jas­sa vi­rees­sä juh­la­pe­lis­sään

Työtaistelu: Hoi­ta­jat jat­ka­vat ylityö- ja vuo­ron­vaih­to­kiel­toa Oysissa ja Ou­las­kan­kaal­la

Tilaajille

Kalan sa­vus­ta­mi­nen ei oi­keas­ti ole vaikeaa – Jukka jakaa vinkit on­nis­tu­nee­seen ke­sä­herk­kuun: "Ahven on paras, hel­pos­ti saa­ta­vil­la eikä vaadi kä­sit­te­lyä"

Kalan onnistunut savustus ei ole rakettitiedettä. Tärkeintä on aika. Rauhallisesti tehden savustus on valmiiksi mietitty aina kalastuksesta ruokailuun.

Yhtä monta tapaa kuin kalastajaakin. Muistisääntö pätee miltei jokaisella kalastuksen osa-alueella, niin myös savustuksessa. Muutamien perusoppien sisäistämisellä pääsee jo pitkälle. Niitä ovat esivalmistelu, aika – ja tietenkin kala itse.

– Paras savustuskala on mielestäni ahven. Sitä on helposti saatavilla vaikkapa ongella eikä sitä tarvitse juuri käsitellä. Muikku, siika ja lohi käyvät myös, harrastelijasavustajaksi itseään kutsuva kuusamolainen Jukka Saario kertoo lisätessään pieniä puita lämpiävään savutuspönttöön.