Kaksi huol­to­kont­tia paloi yöllä Kit­ti­län kul­ta­kai­vok­sel­la, hen­ki­lö­va­hin­goil­ta väl­tyt­tiin – palo alkoi vaa­te­huol­toon käy­te­tys­tä me­ri­kon­tis­ta

Kaivoksen johtajan mukaan syttymissyytä selvitetään.

Kittilässä sijaitsevalla, kanadalaisen Agnico Eaglen operoimalla kultakaivoksella syttyi yöllä tulipalo. Arkistokuva kaivosalueelta ei liity paloon.
Kittilässä sijaitsevalla, kanadalaisen Agnico Eaglen operoimalla kultakaivoksella syttyi yöllä tulipalo. Arkistokuva kaivosalueelta ei liity paloon.
Kuva: Kari Alaluusua

Lapin pelastuslaitos joutui maanantain puolella yötä töihin Kittilässä Agnico Eagle-kaivosyhtiön kultakaivokselle.

Palokunnan mukaan kaivosalueella paloi kaksi huoltokonttia. Pelastuslaitos avusti kaivoksen omaa palokuntaa sammutustöissä.

Kukaan ei loukkaantunut.

Kaivoksen johtaja Tommi Kankkunen kertoi aamulla, että palo oli alkanut vaatehuoltoon käytetystä merikontista ja levinnyt sen vieressä olleeseen toiseen konttiin. Kaivoksen henkilöstö oli huomannut palon ja kaivoksen palohenkilöstö oli aloittanut sammutustoimet.

Palo saatiin kuriin nopeasti. Sen syttymissyytä selvitetään.

– Teemme joka tapauksessa oman selvityksen tapahtuneesta jotta voimme välttää jatkossa vastaavat tilanteet, Kankkunen sanoo.

Hänen mukaansa palolla ei ole vaikutusta kaivoksen toimintaan.

Poliisin johtokeskuksesta kerrottiin varhain aamulla, että paikalla on käynyt partio muun muassa valokuvaamassa palopaikkaa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ollut tietoa, onko palossa aihetta poliisin jatkotutkintatoimille.

Hälytys Pokantielle tuli kolmen jälkeen yöllä.

Agnico Eaglen operoima kultakaivos on Euroopan suurin. Se sijaitsee vajaan 50 kilometrin päässä Kittilän keskustasta Kiistalan lähistöllä.

2.11. kello 8.06: Lisätty kaivoksen johtajan kommentit.