Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­vos­yh­tiöt eivät ole ter­ve­tul­lei­ta Oulun seu­dul­le – nyt on kysymys ar­vo­va­lin­nois­ta, jotka pit­käl­lä täh­täi­mel­lä ra­ken­ta­vat yh­teis­kun­taa kes­tä­väl­lä tavalla

Kaleva julkaisi (26.8.) kirjoituksen ”Kaivosyhtiö tyrmää Oulun kaupungin esittämät huolet mahdollisen malminetsinnän haitoista Martimon alueella”.

Kyseinen valtausalue Martimo 1 sijaitsee oululaisten juomaveden kannalta tärkeällä pohjavesialueella ulottuen Martimojoen latvoilta Ylikiimingistä Martimojoen laskukohtaan Yli-Iissä. Haettu malminetsintäalue sijaitsee sekä Kiiminkijoen että Iijoen vesistöalueilla.

Vastaamme luvanhakijayhtiölle, että pohjavesialueella ei Suomessa sallita edes maalämpökaivojen porauksia. Tästä on olemassa KHO:n linjaus, joka ohjaa viranomaistoimintaa. Toisin sanoen malminetsintälupaa ei Turvallisuus- ja kemikaaliviraston tule myöntää.

Kuten jokainen tietää, on vedellä taipumus virrata reiästä alemmas varsinkin kairausreikiä ja monttuja pitkin, joita malminetsinnässä syntyy.

Perustimme Pro Kiiminkijoen vesistöalue ry:n vaikuttaaksemme siihen, että nykyiset lapsemme ja tulevien sukupolvien lapset saavat myrkytöntä vettä juodakseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.