Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­kil­le kuuluu huo­len­pi­to ja koh­tuul­li­nen elämä

Oulun kaupungin toimissa on otettava huomioon, että eläkkeensaajista 40 prosenttia saa eläkettä vuoden 2019 tilaston mukaan 1 258 euroa. Keskiarvo merkitsee, että on paljon myös pienempää eläkettä saavia kansalaisia. Kun päätöksiä palveluista ja niiden käytöstä tehdään, niin ajatuksia on suotava myös pieniä eläkkeitä saaville.

Eläkeläisten osuus maksuhäiriöistä on lisääntynyt, ja yleisin peruste maksuhäiriölle heidän keskuudessaan on terveydenhoidon lasku. On tiedetty tosiasia, että ikääntyneet sairastavat paljon. Erityisen hankalaksi tilanne muodostuu, kun kunnat, muun muassa Oulu, siirtävät perinnän yksityisille perintätoimistoille. Niiden kanssa asiointi maksaa, ja ne eivät luovu omista korvauksistaan.

"Eläkeläisten osuus maksuhäiriöistä on lisääntynyt, ja yleisin peruste maksuhäiriölle heidän keskuudessaan on terveydenhoidon lasku."

Kun Oulu säästää innolla muun muassa pienipalkkaisten osalta, niin tärkeää on ottaa huomioon myös eläkkeensaajat, he joutuvat elämään usein pienemmillä tuloilla kuin palkkatyössä olevat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.