Kah­dek­san te­ho­pis­teen kak­kos­ket­ju antoi vihdoin tu­li­tu­kea Kärp­pien yk­kös­nyr­kil­le – Kolmen pisteen iltaa viet­tä­nyt Jussi Jo­ki­nen: "Se oli tämän illan suurin juttu"

Kärppien ja TPS:n lähtökohdat lauantai-illan otteluun olivat täysin vastakkaiset.

Jussi Jokinen (36) urakoi tehopisteitä lauantain ottelussa.
Jussi Jokinen (36) urakoi tehopisteitä lauantain ottelussa.
Jussi Jokinen (36) urakoi tehopisteitä lauantain ottelussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Voivatko joukkueet liigapeliin paljon erilaisimmista lähtökohdista lähteä? Kärpät oli napannut ennen lauantaita seitsemän kolmen pisteen voittoa putkeen ja jäänyt ylipäätään pisteittä yhden kerran tällä kaudella.

Turun Palloseura otti perjantaina ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten syyskuun ja oli jäänyt tällä kaudella jo 12 kertaa pisteittä.

Näistä astelemista ei ole ihme, että Kärppien avauserän puolivälin jälkeen kymmenen sekunnin sisään viimeistelemät kaksi maalia tuntuivat murskaavan ihan pirteästi ensimmäiset minuutit pelanneen turkulaisjoukkueen selkärangan atomipölyksi Raksilan jäälle.

Kärpät otti lopulta kahdeksannen perättäisen täyden pistepottinsa lukemin 6–2.

Katso ottelukooste:

Kärpät voitti TPS:n Raksilassa selvin 6-2-lukemin.
Video: Telia

–Kovin jäi harmittamaan ensimmäinen erä. Joukkue on vielä siinä tilassa, että se ajatteli tämän olevan liian kova paikka, tuore TPS-luotsi Marko Virtanen summasi tylyn illan.

Kristofin vitjasta toinen tulosyksikkö

Kärppien illan suurin juttu oli Michal Kristofin johtaman kakkosketjun tulosvire. Ykkösketjunsa varassa koko alkukauden liian vahvasti ollut oululaisjoukkue on löytänyt vihdoin toimivan ja ennen kaikkea tuloksentekoon pystyvän ketjun tukemaan tehonyrkkiä. Kristofin, Jussi Jokisen ja Julius Junttilan muodostama trio kirjautti lauantaina yhteensä kahdeksan tehopistettä.

– Saimme vihdoin apuja ykkösketjulle, se oli tämän illan suurin juttu, kauden ensimmäisen maalinsa lauantaina viimeistellyt ja kolmen tehopisteen iltaa pitkästä aikaa viettänyt Jokinen huokaisi pelin jälkeen.

Liigaan paluunsa jälkeen helmikuussa kolmeen kolmen tehopisteen iltaan yltänyt Jokinen ei ole vastaaville tehoille sen jälkeen päässyt. Tehopisteet lämmittivät, vaikka Jokinen korosti joukkueen menevän henkilökohtaisten tehojen edelle.

– Kauden jälkeen ei muistella kuka on tehnyt minkäkin verran tehoja missäkin ketjussa vaan sitä, minkälainen mitali roikkuu kaulassa, Jokinen linjasi.

Lue Kalevan otteluseurannasta, miten peli eteni.

Onnistuminen osui myös kolmoslinjalle, jossa vammoistaan parantuneet Janne Pesonen ja Radek Koblizek muodostivat toimivan kaksikon. Siitä osoituksena mestarillinen Kärppien toinen maali, jonka tshekkilaituri viimeisteli Pesosen komeasta syötöstä.

–Varmasti kolmosketjun päällekin on hyvä rakentaa, mutta ketjut elävät varmasti jatkossakin ja tulemme kierrättämään pelaajia. Meidän pitää saada laajalla rintamalla draivi päälle, kärppäluotsi Mikko Manner näki.

Valmentajien haastattelu pelin jälkeen:

TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen ja Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kommentoivat lauantai-illan tapahtumia pelin jälkeen.
Video: Telia

Pyörälä kasvatti ennätyslukemia

Ennen ottelun alkua Raksilassa vietettiin pienimuotoisia juhlallisuuksia, kun perjantaina Kai Suikkaselta Kärppien parhaan liigaviimeistelijän tittelin napannutta Mika Pyörälää muistettiin pelipaidalla, jonka selkään oli kirjailtu ennätysmaalien määrä 176. Pyörälä sai myös kultaisen mailan seremoniassa.

–Hieno kunnianosoitus. Onneksi tuli heti seuraava maali perään ja toivottavasti tulee jatkossakin, niin saadaan ennätyslukema vielä korkeammalle, Pyörälä jutteli erätauolla.

Kärppäkonkari viimeisteli lauantaina oululaisten viidennen osuman toisen erän lopulla kahden miehen ylivoimalla.

–(Shaun) Heshkan oli tarkoitus ampua, mutta laitoin niin huonon syötön, että hän pisti sen takaisin, Pyörälä virnisteli.

Pyörälän kanssa samassa yhteydessä palkittiin myös Juho Lammikko, joka valittiin Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi.

Katso kuvia ottelusta.