Kärpät iski kuusi maalia ja kaatoi TPS:n – Jokisella ja Junttilalla kolmen tehopisteen ilta, katso kooste ottelusta

Kärpät voitti TPS:n Raksilassa selvin 6-2-lukemin.
Jääkiekko 16.11.2019 17:03 | Päivitetty 16.11.2019 22:04
Janne Onnela

Kärpät nappasi murskavoiton Turun Palloseurasta lauantain liigakierroksella, kun turkulaisvieraat kaatuivat Raksilassa lukemin 6–2. Kärppien tehomiehinä hääräsivät kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Jussi Jokinen (1+2) sekä Julius Junttila (1+2).

Kaleva seurasi ottelua Raksilassa.

1.erä

Ennen pelin alkua Raksilassa juhlistettiin perjantaina Lahdessa seuraennätyksen tehnyttä Mika Pyörälää. Kärppäkonkarin tyhjään maaliin iskemä osuma siirsi Pyörälän ohi Kai Suikkasen oululaisjoukkueen kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä Liigassa.

Samassa seremoniassa Juho Lammikko palkittiin valinnasta Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi ja Kärpät onnitteli myös EM-kisapaikan varmistaneita Huuhkajia. 

Kiekon pudottua jäähän kaukalossa on kamppailtu ensimmäiset minuutit melko tasavahvasti. Kärppien Jakub Krejcik kilautti kertaalleen tolppaan. 

Heti perään Kärppien Lammikko otti pikkukakkosen puolivahingossa. TPS sai parissa sekunnissa kiekon kärppämaalin tolppaan Filppulan toimesta. Se olikin turkulaisten paras maalipaikka Lammikon jäähyn aikana. 

Ruotsista aiemmin tällä viikolla lähtenyt Ville Leskinen uumoili aiemmin viikolla tulevansa seuraamaan kärppäpeliä ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Leskinen on saapunut paikalle. 

Kärpät sai erän puolivälissä ykkösketjun johdolla pitkän paineen turkulaisten päätyyn. Kärpät ehti vaihtaa hyökkäyspään paineen aikana kakkosketjun jäälle, jonka laitahyökkääjä Jussi Jokinen iski kiekon turkulaisten maaliin. Osuma oli Jokisen kauden ensimmäinen. 

Heti seuraavasta vaihdosta kolmosketju värkkäsi suorahyökkäysmaalin. Osuman viimeisteli maalinedustalta Radek Koblizek

Erän viimeisellä neljännekselle TPS sai kavennuksen, kun Lauri Pajuniemi sivalsi kovan ja tarkan tasoituksen ohi Justus Annusen

Kärpät pääsi avauserän viimeisillä minuuteilla vielä ylivoimalle. Kauan ei pakkopeli ehtinyt vanhentua, kun Shaun Heshka laukoi siniviivasta Kärpät jälleen kahden maalin päähän. Tilanteessa Mika Pyörälä teki loistavan maskin turkulaisten maalille. 

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien kahden maalin johdossa. Ensimmäisen erän torjunnat kirjattiin liigatilastoihin Annunen yksi, Rasmus Tirronen 13. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Erän alku viivästyi hieman pelialustan paikkailun takia. 

Heti erän alussa nähtiin ikävä tilanne vaihtoaitioiden edessä, kun Simon Suoranta törmäsi Michal Kristofiin. Slovakkisentteri jäi jäähän makaamaan, mutta pääsi lopulta omin voimin vaihtoaitioon. Suoranta sai tilanteesta pikkukakkosen. Kristof pelasi heti alkaneella ylivoimalla. 

Pakkopelivelvoitteet hoiteli enimmäkseen oululaisten kakkosylivoima. Maalia ei syntynyt. 

Toisen erän alku ei ole ollut Kärpiltä yhtä vahva kuin avauserä kokonaisuutena. Turkulaisetkin ovat saaneet nyt muutamia maalipaikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä. 

Toinen erä on ehtinyt jo yli puolivälin. Peli aaltoilee päästä päähän, eikä ole varsinaisesti kummankaan joukkueen hallussa. Kaukalossa on enemmän vauhtia kuin järkeä. 

Illan ottelua seuraa Raksilassa 5408 katsojaa. Paikalla on myös mukavasti TPS-faneja. 

Kärppien ykkösketjulle tuli harvinainen takaisku, kun TPS onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-2. Maalintekijä oli Markus Nurmi

Kärpät kuittasi TPS:n maalin nopeasti, kun Michal Kristof tälläsi b-pisteiden välistä pelivälineen ohi Tirrosen. 

Kärpillä oli loistava mahdollisuus lisätä johtoa pari minuuttia ennen erätaukoa, kun Lasse Kukkonen löysi Jokisen paraatipaikastaan hyökkäyssiniviivalta pakkien välistä. Jokinen polkaisi läpi, mutta Tirronen pelasti tilanteen heittäytymällä. 

Kärpät pääsi viimeiseksi minuutiksi ylivoimalle, kun mustapaitaisen pelaajan maila kopsahti Krejcikiä päähän. Ylivoima kasvoi vielä ennen erätaukoa kahden miehen ylivoimaksi, kun TPS-pelaaja osui Koblizekia mailalla päähän. 

Kahden miehen pakkopeli ei elänyt päätöserään saakka, kun Mika Pyörälä toimitti kiekon ohi Tirrosen. Erätauolle poistuttiin Kärppien kolmen maalin johdossa. 

3.erä

Ottelun päätöserä on käynnissä. Oululaisten viidennen maalin viimeistellyt Pyörälä uskoi erätaukohaastattelussa kotijoukkueen pystyvän varmasti toista erää parempaankin esitykseen. 

Kärpät sai pelata erän alun ylivoimalla, mutta maalia ei syntynyt. 

Ensimmäinen neljännes päätöserästä on pelattu, eikä vierasjoukkue ole saanut viriteltyä minkäänlaista uskottavaa takaa-ajoa. Kärppien ykkösnyrkki pyöritteli jälleen pitkät pätkät hyökkäyspäässä, mutta aivan viimeinen viimeistely silaus siitäkin puuttui. 

TPS pääsi ylivoimalle, kun Lasse Kukkonen sai pikkukakkosen poikittaisesta mailasta. Turkulaisten kauden harvoja valopilkkuja on ollut ylivomapelaaminen, mutta tällä kertaa se ei tuonut tulosta. TPS olisi tarvinnut ylivoimalta ehdottomasti kavennuksen, mikäli vieraat haaveilevat pistettä mukaansa.  

Päätöserä on jo yli puolivälin. Kärpät pääsi pelaamaan jälleen ylivoimaa ja peli on muutenkin vahvasti kotijoukkueen hallussa. Kärpät on lähellä voittoa, sillä turkulaisten kirivaihteesta ei ole nähty vilaustakaan. 

Ylivoiman päätyttyä pyöritys kuitenkin jatkui ja lopulta Julius Junttila iski viimeistään viimeisen niitin Kärppien kotivoitolle. 

Lisäosumia ei nähty. Kärpät voitti ottelun lukemin 6–2.

Katso kuvia ottelusta.

Katso valmentajien kommentit pelin jälkeen:

TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen ja Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kommentoivat lauantai-illan tapahtumia pelin jälkeen.

Lue myös: Kahdeksan tehopisteen kakkosketju antoi vihdoin tulitukea Kärppien ykkösnyrkille – Kolmen pisteen iltaa viettänyt Jussi Jokinen: "Se oli tämän illan suurin juttu"

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tepsukan hengettömyyden perusteella sarja avoimeksi, niin saataisiin peliin panosta, yritystä ja paloa.

Itse pelin viihdearvo 1.5 / 5, muulle illan rilluttelulle ja rälläämiselle....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin sm liiga puuttuu tuohon kärppien sorsimiseen? Tuomarit aina kärppiä vastaan. Kärpät annettu eniten jäähyjä koko kaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais muutamien käydä optikolla,sen verran leivättömiä on kommentit täällä.Hyvä Kärpät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiga pitäisi ehdottomasti supistaa 12 joukkueeseen ettei näitä turhia joukkueita ja otteluita olisi niin paljon. Angry Birds pitäisi pelata Mestiksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on pakko turus herätä. Vaihtakaa tuto tepsukoiden tilalle, niin tulee vähän yritystä ja filmaukset vähenee. ei huonompaa porukkaa ole liigassa nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

montakohan poikkari kukkosen huitomiset tuomareilta on mennyt läpi.kyllä tepsipelaajilla pitää syödä paljon kipulääkkeitä pelin jälkeen kun poikkari lasse työt on tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei noin paljon kärpät tarvitse tuomariapuja.milloin liigassa puututaan kärppien suosimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että SM liigassa on jotain opittu tässä pelissä se näkyy, tilastojen mukaan 100 aivotärähdystä vuosittain, yksi erä jäljellä joten vielä voi kyllä sattua vaikka mitä, valitettavasti kolmannessa erässä tuomarilinja muuttuu sallivaksi SM liigassa.
Tänään on otettu päähän kohdistuneet iskut hyvin tarkasi pois, onhan ne hurjan näköisiä kun poikittaista tulee korkealle ja maila heiluu ylhäällä, se on jo iso edistysaskel, jolle on annettava Kiitosta.
Hurjiahan nämä luvut aivotärähdyksistä ovat, sehän on odotettavissa kun mailat nousee, siinä on haastetta SM liigassa, tänään on varmasti mukava pelata.
Taklauspeli vähenee, kun pelataan perättäisinä päivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä rakkaat Kärppäni, voitatte vaikka tuomareita ei olisi olemassakaan.💓 Ootte ihkuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
9:30
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
9:29
Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla
9:15
Suunnitellut kelkkareitit kuumentavat tunteita, eivätkä monet maanomistajat halua moottorikelkkoja mailleen – "Herättää paljon intohimoja puolesta ja vastaan" Tilaajille
8:31
WHO pitää hätäkokouksen keskiviikkona koronaviruksen vuoksi – Kiina vahvisti neljännen kuolemantapauksen vilkkaan uudenvuoden loman kynnyksellä
29
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
20
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
9
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
9
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
8
Oulun Energian tavoitteena hiilineutraalius 2030-luvulla – toimitusjohtaja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"
7
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
5
Viime vuosi oli mittaushistorian toisiksi lämpimin, päättynyt vuosikymmen kaikkein kuumin – Suomalaisasiantuntija: Luvassa sään ääri-ilmiöitä ja 3–5 celsiuksen nousu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

136 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image