Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

K-ryh­män vä­hit­täis­myyn­ti kasvoi al­ku­vuon­na sel­väs­ti Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Kesko avaa ensi keväänä lähelle Oulun ydin­kes­kus­taa uuden K-Mar­ke­tin

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 25 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi Keskolla hyvin Pohjois-Pohjanmaalla tammi-maaliskuussa.
Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi Keskolla hyvin Pohjois-Pohjanmaalla tammi-maaliskuussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi tammi-maaliskuussa Pohjois-Pohjanmaalla 8,7 prosenttia ja se oli yhteensä 185,1 miljoonaa euroa.

Päivittäistavarakaupan myynti oli maakunnassa 119,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,5 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 65,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 25,0 prosenttia.

– Päivittäistavarakaupassa myynteihin voi olla tyytyväinen, kun vastalukuina ovat viime vuoden isot kehitykset ja pääsiäisostojen sattuminen viime vuonna maaliskuulle, kommentoi tiedotteessa Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen.

Maakunnassa ja erityisesti Oulussa vilkas rakentaminen näkyy hänen mukaansa rakentamisen ja talotekniikan myynnin erinomaisena kehityksenä.

Pohjois-Pohjanmaalla on K-ryhmällä tulossa useita uusia kauppoja sekä suuria kauppojen uudistamis- ja laajennushankkeita.

Oulun Toppilassa K-Supermarket saa ison laajennuksen ja kokonaisuudistuksen, ne valmistuvat ensi vuoden alkupuolella. Oulun rautatieaseman lähelle on rakentumassa  K-Market Asemantorni, joka avataan keväällä 2023.

Kalajoen supermarketin uudistus on valmis toukokuun loppupuolella ja K-Citymarket Raahen kokonaisuudistus valmistuu kesäkuussa.

Kesko avaa ensi keväänä lähelle Oulun ydinkeskustaa uuden K-Marketin Limingantien ja Kempeleentien risteykseen. Kauppa sijoittuu rakenteilla olevan kerrostalon katutasoon.

K-Marketin myyntiala on vajaat 350 neliötä, autopaikkoja kaupan asiakkaille on kymmenen.