Jy­väs­ky­län kir­jas­tos­sa puu­kot­ta­neel­le ou­lu­lais­mie­hel­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta

Jyväskylän kirjastopuukotuksen ja Oulun pippurikaasuiskuun syyllistynyt oululaismies on tuomittu yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Jyväskylän kirjastopuukotukseen ja Oulun kaasuiskuun syyllistynyt oululaismies on tuomittu yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä oli vaatinut hänelle noin kahden vuoden ehdotonta tuomiota.

Tuomittu on yksi kolmesta miehestä, jotka pyrkivät tammikuussa 2013 sisään Äärioikeisto Suomessa -kirjaa käsittelevään tilaisuuteen Jyväskylän kirjastossa. Kaksi miestä esti heidän pääsynsä saliin. Tilanne kärjistyi puukotukseen.

Mies tuomittiin myös Oulussa vuonna 2012 tapahtuneesta kaasuhyökkäyksestä, jossa vasemmistopoliitikko sai pippurikaasua kasvoilleen. Välikohtaus tapahtui seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtumaan liittyvässä seminaarissa.

Vuonna 1990 syntynyt oululaismies sanoi oikeudessa, että hän ei ollut lainkaan paikalla Oulussa sattuneessa pippurisumuteiskussa.

Muut kirjastopuukotustapauksessa syytetyt kolme henkilöä saivat sakkorangaistukset. Syyttäjä vaati myös kahdelle heistä vankeusrangaistusta. Yksi syytetyistä sai tuomion muun muassa avunannosta kokouksen estämisen yritykseen. Ovella kolmikon pääsyn tilaisuuteen estänyt mies sai tuomion pahoinpitelyn yrityksestä ja toinen kolmikkoa estänyt mies mun muassa pahoinpitelystä.