Tilaajille

Jyrki Tsut­su­nen kokkaa häm­men­tä­viä an­nok­sia kä­vyis­tä ja muu­ra­hai­sis­ta – Näillä vin­keil­lä sinäkin val­mis­tat ama­re­ton pih­la­jas­ta ja jälk­kä­rin män­nyn­kä­vyis­tä

Villikokki Jyrki Tsutsunen ei halua miellyttää, vaan hämmentää meitä ajattelemaan, mitä ruoka lopulta oikein on.

Villikokki Jyrki Tsutsunen ei halua miellyttää, vaan hämmentää meitä ajattelemaan, mitä ruoka lopulta oikein on. Hänen Suomen luonnosta keräämänsä raaka-aineet maistuvatkin lautasella hämmentävän hyviltä. Tsutsusen resepteillä piristät illallispöytääsi suomalaisella amaretolla, marinoiduilla männynkävyillä, aromaattisella pihkaöljyllä ja fermentoiduilla villivihanneksilla.

Kokki Jyrki Tsutsunen tekee mielikuvituksellista ruokaa luonnosta löytyvistä raaka-aineista kuten muurahaisista ja männynkävyistä. Hän kertoo kiinnostuneensa villiruoasta jo kokkivuosinaan Pietarissa.

– Siellä en pystynyt ideaa kuitenkaan toteuttamaan, koska Pietari on niin saastunut ettei siellä pysty keräilemään mitään. Kun viitisen vuotta sitten palasin Suomeen, menin metsään ja aloin pikku hiljaa kokeilla, mitä kaikkea sieltä löytyy. Huomasin pian, että tämähän on makea juttu, Tsutsunen sanoo.