Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Juu­so-kar­hun tai­de­näyt­te­lys­sä Zep­pe­li­nis­sä vie­rai­li lähes 2000 ih­mis­tä, kou­lu­ryh­mät kävivät kuu­le­mas­sa Juuson tavasta tai­teil­la

Kuusamon Suurpetokeskuksessa asuvan Juuso-karhun taidetta oli viime viikolla nähtävillä kauppakeskus Zeppelinissä Kempeleessä.

Pasi Jäntti kertoo, että Juuso menee pöydälle istumaan silloin, kun se haluaa tehdä taidetta.
Pasi Jäntti kertoo, että Juuso menee pöydälle istumaan silloin, kun se haluaa tehdä taidetta.
Kuva: Pasi Jäntti

Kuusamon Suurpetokeskuksessa asuvan Juuso-karhun taidetta oli kahdella edellisellä viikolla nähtävillä kauppakeskus Zeppelinissä Kempeleessä.

Karhunhoitaja ja näyttelykuraattori Pasi Jäntti kertoo, että näyttelyssä kävi reilun viikon aikana noin 2000 henkilöä. Näyttelyvieraiden joukossa oli myös kouluryhmiä, joille Jäntti kertoi Juuson tavasta tehdä töitä.

– Moni sanoi, että sai Juusolta rohkeutta taiteen tekemiseen, Jäntti kertoo.

Tällä hetkellä talviunilla oleva Juuso teki viime vuonna neljä uutta teosta. Niiden lisäksi Zeppelinissä oli esillä myös karhun vanhempia töitä. Näyttelyssä myytiin myös vedoksia Juuson aiemmista töistä.

Jäntti kertoo, että uudet teokset syntyivät yhden päivän aikana viime syksynä. Juuso innostuu taiteilemisesta yleensä silloin, kun ilmat vähän viilenevät.

– Uudet teokset ovat ruskeansävyisiä. Joissakin on vähän pinkkiä.

Juusolla on aitauksessa pöytä, jonka päällä se tekee taidetta vanerilevyille. Vuonna 2005 syntynyt karhu on tehnyt viime vuosien aikana joitakin kymmeniä teoksia.

Teosten lisäksi Zeppelinin näyttelytilassa pyöri video, jossa näkyy Juuson ja Suurpetokeskuksen perustajan Sulo Karjalaisen arkea. Jäntti sanoo, että kävijät ihmettelivät Juuson ja Karjalaisen luottamuksellista ja läheistä suhdetta.

Juuson taidenäyttelyitä on nähty aiemmin myös Helsingissä ja Tampereella.

Video: Pasi Jäntti