Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Juu­so-kar­hun kanssa läh­de­tään vaikka Ve­nä­jäl­le" – Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kus tekee va­li­tuk­sen alue­hal­lin­to­vi­ras­ton pää­tök­ses­tä

Kaikkein iäkkäimpien karhujen kohdalla ulkomaille lähettäminen ei olisi mielekästä tai mahdollista, arvioi Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Pasi Jäntti.
Kaikkein iäkkäimpien karhujen kohdalla ulkomaille lähettäminen ei olisi mielekästä tai mahdollista, arvioi Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Pasi Jäntti.
Kuva: Eliisa Aikkila

Kuusamon suurpetokeskus ei luovuta karhujen suhteen, vaikka maanantainen aluehallintoviraston (avi) päätös lopetti keskuksen eläintarhaluvan ja asetti lokakuun lopun määräajaksi etsiä keskuksen karhuille uusi koti tai lopettaa ne. Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Pasi Jäntti sanoo, että Juuso-karhun kanssa ”lähdetään vaikka Venäjälle”, jos tilanne niin vaatii. Jäntti on aiemmin todennut Kuusamon Seudulle, että Juusolle haetaan sijoituspaikkaa Saksasta.

Jäntti kuitenkin myöntää samalla, että ulkomaille siirto ei olisi mielekästä kaikkien keskuksen karhujen kohdalla, jos tilanne päätyisi toiminnan loppumiseen.

– Sitä ei kannata miettiä kaikkein iäkkäimpien kohdalla. Sanotaan niin, että heidän päivänsä ovat jo kääntyneet iltaan ja ikä alkaa tulla vastaan. Mutta kaikki on mahdollista vielä, Jäntti kertoo.

Maanantaina kerrottiin, ettei eläimiä voida siirtää Suomen muihin eläintarhoihin.

Päätös yllätti, rakennushankkeiden eteenpäin vieminen ollut haasteellista

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston maanantainen päätös tuli keskuksen väelle yllätyksenä, vaikka he osasivat Jäntin mukaan varautua pahimpaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.