Mainos

Jussi jatkaa siitä, mihin Lauri jäi

”Yhdistys on hyvässä kunnossa, niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti”, kehuu Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

Lauri Mikkonen ja Jussi Riikonen ovat tuttuja monen vuoden takaa. Viestikapulan vaihto on sujunut sutjakasti.
Lauri Mikkonen ja Jussi Riikonen ovat tuttuja monen vuoden takaa. Viestikapulan vaihto on sujunut sutjakasti.
Kuva: Anni Jyrinki

”Yhdistys on hyvässä kunnossa, niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti”, kehuu Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

Riikonen aloitti puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Viestikapulan, tai tässä tapauksessa puheenjohtajan nuijan, vaihto on sujunut varsin mutkattomasti ja ongelmitta.

”Siirtymävaiheen” työnjako

Edellistä puheenjohtajaa Lauri Mikkosta ja Riikosta yhdistää kiinnostus yhteisten asioiden hoitoon ja yhdessä tekemiseen. Mikkonen toimi Yrittäjien puheenjohtajana viisi vuotta ja jatkaa nyt edelleen Riikosen luotsaamassa hallituksessa.

”Minusta on hienoa, että Lauri halusi jatkaa hallituksessa. Olisi ollut sääli heittää hänen tietonsa, taitonsa ja yhteistyöverkostonsa hukkaan”, Riikonen pohtii.

Mikkonen luopui, hieman yllättäenkin, puheenjohtajuudestaan kesken kaksivuotiskauden.

”Siihen oli kaksi syytä. Ensinnäkin myin vuoden 2017 alussa valomainosfirman toiminnan pois ja yhtymäkohta yrittäjyyteen muuttui. Toisekseen saimme hallintouudistuksen maaliin ja siinä kohtaa oli mielestäni hyvä sauma vaihtaa vetäjää”, Mikkonen kertoo ja jatkaa, että siirtymä Riikosen puheenjohtajuuteen on ollut varsin luonteva.

”Olen tuntenut Jussin kauan ja hän on oikea henkilö hoitamaan hommaa. Jussi on tunnollinen ja ottaa asioista selvää. Siirtymä oli luonteva siinäkin mielessä, että Jussillahan ei ollut vastaehdokasta. Kentän tuki on siis vahva.”

Mikkonen jatkaa tämän vuoden vielä Suomen Yrittäjien työvaliokunnassa sekä maakuntahallinnossa yrittäjien edustajana. Ensi vuonna Riikonen sitten perii nämäkin luottamuspestit.

Tämä on tiimityötä

Mitä hyvältä puheenjohtajalta sitten vaaditaan? Tähän Mikkosella ja Riikosella on varsin yhtenäinen vastaus.

”Pitää tulla kaikkien kanssa toimeen ja pitää omata hyvät verkostoitumistaidot”, miehet painottavat.

Puheenjohtajan työ isossa yhdistyksessä on hyvin monimuotoista – edustamisesta kokousten vetämiseen.

”Varsinaisiin rutiineihin ja valmisteluihin ei mene aikaa, koska Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjillä on toimistolla kuusi työntekijää, jotka hoitavat näitä hommia. Toimisto pyörii hyvin, meillä on toimiva tiimi”, Riikonen kehuu.

Seuraavaksi yhdistyksen hallituksen ohjelmassa on forumien toiminnan käynnistäminen.

”Hakijoita niihin on ollut mukavasti ja seuraavassa hallituksen kokouksessa käydään forumit ja valitaan jäsenet. Varapuheenjohtajat alkavat luotsata näitä forumeita ja toiminta alkaa pyöriä tämän kevään aikana”, Riikonen valottaa tulevaa ohjelmaa.

Vuosi 2018 on myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjille juhlavuosi. Yhdistys täyttää komeat 80-vuotta.

”Syyskuussa ohjelmassa on syntymäpäiväjuhlat, tarkoitus on viettää yhdessä iso ja rento tapahtuma, ei pönötysjuhla”, uusi ja vanha puheenjohtaja kertovat yhdessä.

Viestintää ja verkos­toitumista

Mikkonen ja Riikonen ovat yksimielisiä myös siitä, mihin yrittäjien pitää vastaisuudessa keskittyä ja kiinnittää huomiota, niin työssään kuin järjestön tasolla.

”Järjestönä meidän on pysyttävä ajan tasalla ja osattava tarjota jäsenillemme oleellisia palveluja.”

”On aika muuttua, mutta tarkkaan pitää miettiä millä tavalla.”

Riikonen alleviivaa, että neuvontapalvelujen ja jäsenetujen on pysyttävä ajan tasalla ja toimivina. Samoin viestintään on ehkä satsattava yhä lisää ja käytettävä sosiaalista mediaa vielä nykyistä laajemmin.

Lisäksi niin Riikonen kuin Mikkonen puhuvat mielellään verkostoitumisesta ja painottavat sen tärkeyttä.

”Verkostoitumisessa on tapahtunut suuri ja hieno muutos”, Mikkonen mainitsee tyytyväisenä.

”Ennen ei aina yrittäjäporukalla mahduttu suunnilleen samalle tontillekaan, nyt ollaan opittu tekemään yhteistyötä.”

Yhteistyön merkityksen ymmärtäminen näkyy myös yhdistyksen jäsenkehityksessä. Riikonen on huomannut, että nuoret lähtevät aktiivisesti mukaan toimintaan ja jäsenkehitys on taantuman jälkeen lähtenyt nousuun.

”Pystymme myös tarjoamaan erilaisia jäsenyyksiä muun muassa kevytyrittäjille, opiskelijoille ja senioreille”.