Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­ko­nyh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Ju­na­lii­ken­ne kat­kais­tiin Oulun ja Yli­vies­kan välillä säh­kö­ra­ta­vau­rion ja maas­to­pa­lo­jen vuoksi – junia kor­vat­tiin lin­ja-au­toil­la

Junaliikenne keskeytyi Oulun ja Ylivieskan välillä sähköratavaurion ja maastopalojen vuoksi maanantai-iltapäivänä. Junaliikennettä korvattiin Oulun ja Ylivieskan välillä linja-autoilla.

-
Kuva: Taneli Kärki

Junaliikenne keskeytyi Oulun ja Ylivieskan välillä sähköratavaurion ja maastopalon vuoksi maanantai-iltapäivänä.

Sähköratavaurio ei liity maastopaloihin. Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että sähköratavaurio sijaitsi Oulun ja Kempeleen välillä.

– Ilman Oulaisten maastopaloa ja Ylivieskan ja Kankaan välillä ollutta maastopaloa junat olisivat voineet liikennöidä Kempeleeseen saakka, kertoo liikennepäällikkö Jari Lindström.

Junaliikenne korvattiin Oulun ja Ylivieskan välillä linja-autoilla. VR kertoi ennen kuutta, että junaliikenne on jälleen palautunut normaaliksi.

Aiemmin päivällä Helsingistä Ouluun kello 9.14 lähteneen junan matkustajat saapuvat myöhässä. Heidät on kuljetettu kuudella bussilla, jotka ovat lähtöajoista riippuen myöhässä Oulussa 15 minuutista vajaaseen tuntiin.

Oulusta Helsinkiin kello 14.34 lähtevän junan matkustajat kuljetetaan kahdeksalla bussilla Ylivieskaan. Heidän pitäisi olla Ylivieskassa arviolta 16.40 eli vajaan tunnin myöhässä aikataulusta.

Lindström arvioi, että sähköratavaurio saadaan korjattua Oulun ja Kempeleen välillä kello 18 mennessä. Ajolankaa kannatteleva orsi on katkennus, vika on paikannettu.

Oulaisten maastopalo on saatu rajattua rata-alueelta niin, että pelastusviranomaiset ovat antaneet junille luvat ajaa raiteella hiljennetyllä nopeudella.