Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jul­ki­sen pää­tök­sen­teon ki­pu­pis­tei­tä

Kalevassa 23.10. olleen kolumnin aihe, jonka Sauli Pahkasalo oli kirjoittanut, sattui osuvasti otsikkooni. Heräsin hyvin nukutun yön jälkeen kello 04.05. Aloin jostain syystä pohtia julkisen päätöksenteon kipupisteitä. On näet yli 40 vuoden kokemus aiheesta!

Pahkasalon oivan kolumnin sisältö osui ruuvinkantaan: ”ennen riitelivät asiat nyt ihmiset”. Eihän tätä kukaan tai kaikki kestä. Pitää olla tosi paksukalloinen ja pitkäjännitteinen.

Mielestäni kipupisteitä ovat muun muassa supistamista, lopettamista, siirtämistä, keskittämistä, vähentämistä, muuttamista, lomauttamista ja irtisanomista koskevat päätökset. Niiden valmisteluun pitää käyttää riittävästi aikaa ja perustella muutos hyvin. Kiire sopii vain kriisien ratkaisuun!

Inhottavia kipupisteitä ovat maiden pakkolunastamiset, jonkun tahon suosiminen, lain porsaanreikien moraaliton käyttö ja epärehellisyys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.