Jukka Nou­siai­nen viih­dyt­tää Vil­li­fes­ti­vaa­leil­la Kuu­sa­mon luon­to­mai­se­mis­sa – Kaleva lä­het­tää vii­kon­lop­pu­na suorana Nou­siai­sen ja Rä­jäyt­tä­jien keikat

Jukka Nousiainen (vas.) esiintyy Kuusamossa sekä soolona, että Räjäyttäjien eli basisti Mikko Siltasen ja rumpali Alex Reedin kanssa.
Jukka Nousiainen (vas.) esiintyy Kuusamossa sekä soolona, että Räjäyttäjien eli basisti Mikko Siltasen ja rumpali Alex Reedin kanssa.
Kuva: ANTTI SEPPONEN

Kuusamon Villifestivaaleilta nähdään Jukka Nousiaisen keikat perjantaina ja lauantaina Kaleva Livessä. Lähetystä voivat seurata Koillissanomien, Kalevan ja Lapin Kansan tilaajat.

Perjantaina Nousiainen avaa festivaalit soolona Pikku-Pyhävaaran huipulta ja lauantaina hän esiintyy Räjäyttäjät-kokoonpanon kanssa Oulangan kansallispuistossa yhteensä kolme kertaa.

Lauantain festivaalikeikat järjestetään Oulangan kansallispuistossa eri paikoissa noin yhdeksän kilometrin reitillä. Reitille lähtee kolme aikataulutettua patikointilähtöä, mutta tapahtumat ovat ilmaisia ja vapaasti kierrettävissä.

Villifestivaalien ympäristö ja tapahtumat ovat ainutlaatuisia erityisesti paikalla koettuna, mutta vaikean saavutettavuuden takia Kaleva Live -mahdollistaa palan festarielämystä verkon kautta.

Kaleva lähettää suorat lähetykset perjantain soolokeikasta alkaen kello 17.45 ja lauantain viimeisestä Räjäyttäjien setistä kello 17.30.

Nousiainen hakee Räjäyttäjien kanssa vauhtia Oulusta matkalla Kuusamoon, sillä bändi esiintyy Voimala 1889:n patiolla torstai-iltana.

Räjäyttäjät luokitellaan yleisesti garage rock -genreen, mutta suomenkielistä musiikkia on kuvailtu myös jytärokiksi. Räjäyttäjät tunnetaankin energisistä ja äänekkäistä live-esiintymisistä.

Räjäyttäjissä Nousiainen laulaa ja soittaa kitaraa. Trion täydentävät basisti Mikko Siltanen ja rumpali Alex Reed. Bändi on ollut kasassa jo pian 10 vuotta, sillä se perustettiin Jyväskylässä vuonna 2011.

Nousiaisesta on muodostunut suomalaisen musiikkiskenen kulttiartisti viime vuosikymmenen aikana julkaistuilla kolmella soololevyllä ja seitsemällä Räjäyttäjien levyllä.

Levyt ovat keränneet kulttisuosion lisäksi myös hyviä arvosteluja kriitikoilta. Nousiaisen omaa nimeä kantava toinen albumi sai vuonna 2017 Emma-palkinnon kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Räjäyttäjien uusin albumi oli jopa tuplalevyn mittainen Räjä Elektrik Millenium, joka ilmestyi vuonna 2016. Nousiaisen viimeisin soololevy on vuonna 2018 julkaistu Ei enää kylmää eikä pimeää.

Kaleva Median markkinoinnin tuottajan ja Kaleva Live -tuotannosta vastaavan Jussi Väätäisen mukaan monipuoliset sisällöt, kuten Kaleva Live -keikat ovat kaikkien Kalevan tilaajien saatavilla.

– Tällä viikolla olemme näyttäneet jo Kärppien kauden avausottelun ja Villifestivaalin keikkojen lisäksi sunnuntaina on luvassa Kaleva Cupin juniorijalkapalloturnauksen pronssiottelu ja finaali.

Väätäinen muistuttaa, että luomalla Kaleva Media -tunnuksen ja ottamalla digisisällöt käyttöön voi seurata näitä ja tulevia tapahtumia, joko suorassa lähetyksessä tai jälkikäteen tallenteelta.