Juho Mi­lo­noff loistaa So­dan­ky­län jää­kä­ri­pri­kaa­tin kap­tee­ni Tep­po­na, joka saa ai­vo­in­fark­tin ja päätyy Itä-Hel­sin­kiin

Teppo (Juho Milonoff) toimii kapteenina Sodankylän jääkäriprikaatissa. Hän on yksioikoinen armeijan kasvatti, jolla välillä kilahtelee.

Teppo (Juho Milonoff) kuulee lääkäriltä (Samu Loijas), että edessä on muutto Itä-Helsinkiin kuntoutukseen.
Teppo (Juho Milonoff) kuulee lääkäriltä (Samu Loijas), että edessä on muutto Itä-Helsinkiin kuntoutukseen.

Pientä laittoa

*** Teppo (Juho Milonoff) toimii kapteenina Sodankylän jääkäriprikaatissa. Hän on yksioikoinen armeijan kasvatti, jolla välillä kilahtelee. Ylennystä ei kuulu, ja vaimokin lähti. Sitten iskee aivoinfarkti leirillä.

Teppo lähetetään asumaan kuntoutusasuntoon Itä-Helsinkiin. Se on varsinainen kulttuurishokki.

Lauri Nurksen ohjaama ja Petteri Summasen luoma draamakomedia on mainio. Suurin syy siihen on Milonoff, joka loistaa pääroolissa itsepäisenä, väliin epätoivoisenakin vammansa kanssa. Puhe sammaltaa ja toinen puoli kehosta ei toimi kunnolla

Sisua silti löytyy, ja kuten myös lämmin sydän kovan kuoren alta.

Teppo löytää uudessa kerrostaloympäristössä ystävän (Santtu Karvonen). Miehet ovat yritteliäitä, eivätkä halua jäädä paikoilleen, joten he perustavat koti- ja remonttiapuyrityksen. Jotkut projektit onnistuvat, toiset eivät.

Sarja sisältää joitakin erittäin osuvia ja hervottomia kohtauksia, kuten vetelät alokkaat, ylipirteä fysioterapeutti sekä Tero Ristinen -nimen väärinymmärrys.

Sarjan voisi nähdä myös eräänlaisena suomalaisen miehen muotokuvana muuttuvassa maailmassa.

Myös vähän erilainen aiheenvalinta ilahduttaa. Vakava sairauskohtaus iskee kymmeniin tuhansiin suomalaisiin vuosittain ja muuttaa elämän. Toipuminen on pitkä taival, mutta siinä on muutoksen mahdollisuus.

TV1 sunnuntai 6.10. klo 21.05