Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ju­han­nuk­sen me­no­lii­ken­ne hil­jais­ta – "Ei juuri kum­mem­pi kuin vilk­kaam­pi vii­kon­lop­pu"

Juhannuksen menoliikenne on sujunut Pohjois-Suomessa ongelmitta.

Pohjantie on Pohjois-Suomen vilkkaiten liikennöity tieosuus.
Pohjantie on Pohjois-Suomen vilkkaiten liikennöity tieosuus.
Kuva: Liikenneviraston kelikamera

Juhannuksen menoliikenne on sujunut Pohjois-Suomessa rauhallista.

– Se oli kyllä nopeasti ohi. Ei ollut juuri kummempi kuin tavallista vilkkaampi viikonloppu, tieliikennepäivystäjä Tapani Kangas Liikennevirastosta kertoo.

Liikennemäärät alkoivat kasvaa Oulun seudulla kello 15:n jälkeen. Iltapäivällä Pohjantiellä meni noin 3000 autoa suuntaansa tunnissa. Kello 20:een mennessä liikenne oli jo hiljentynyt.

Kangas arvelee, että osa juhannusliikenteestä siirtyy perjantaille ja pohjoisen teillä saattaa olla puolenpäivän jälkeen vilkasta.

Vanhempi konstaapeli Timo Hedetniemi Oulun poliisin Haapajärven liikenneryhmästä kertoo, että liikenne Pohjois-Pohjanmaan teillä on ollut rauhallista.

– Tosi nätisti ovat ihmiset ajaneet. Pieniä jonomuodostelmia teillä on ollut mutta ei varsinaista ruuhkaa, Hedetniemi sanoo.

Poliisin partioiden tietoon ei ole myöskään tullut törkeitä ylinopeuksia tai ohituksia, eikä Pohjois-Suomessa ei ole tapahtunut kolareita.

Poliisi varoittaa kuitenkin autoilijoita pysäyttävistä tungettelevista kaupustelijoita, joita on liikkunut ainakin Kalajoen suunnalla.

Sade vähensi liikennettä

Myös Etelä-Suomessa juhannusruuhkat olivat torstaina tavallista maltillisempia, sillä sade vaikutti ihmisten lähtöpäätökseen, Liikennevirasto kertoi. Liikennemäärät jäivät ennustettua alhaisemmiksi.

Ruuhkia ilmeni silti eri puolilla torstainakin. Kolmostiellä Tervakosken ja Viralan välillä tapahtui samanaikaisesti useita ketjukolareita, jotka aiheuttivat kilometrien jonoja. Poliisin mukaan ensimmäisessä kolarissa oli mukana seitsemän henkilöautoa. Sen seurauksena tapahtui vielä kolme kolaria lisää liikenteen ruuhkauduttua tapahtumapaikalla. Kukaan ei loukkaantunut.

Muilta isommilta kolareilta liikenteessä vältyttiin, kertoi Liikennevirasto.