Mainos

Juhan Auto juh­lis­taa 30-vuo­tias­ta Oulun lii­ket­tään juh­la­näyt­te­lys­sä – Nyt pit­kä­ai­kai­set asiak­kaat ker­to­vat, miksi luot­ta­vat Toyo­ta-am­mat­ti­lai­seen vuo­des­ta toiseen

Juhan Auto avasi ovensa Oulussa 30 vuotta sitten, ja täyden palvelun autoliike juhlistaa merkkipäivää juhlanäyttelyllä. Nyt pitkäaikaiset asiakkaat esittävät näkemyksensä siitä, miten Juhan Auto on saavuttanut asemansa luotettavana ja menestyvänä Toyota-asiantuntijana.

Juhan Auton toimitusjohtaja Sakari Huikuri ryhtyi perheyrityksen johtoon vuonna 1997. Hänen perheensä puolestaan on luotsannut alun perin 1979 perustettua yritystä vuodesta 1987 alkaen.
Juhan Auton toimitusjohtaja Sakari Huikuri ryhtyi perheyrityksen johtoon vuonna 1997. Hänen perheensä puolestaan on luotsannut alun perin 1979 perustettua yritystä vuodesta 1987 alkaen.

Kun Juhan Auto avasi ovensa tutulla paikallaan Toppilassa äitienpäivänä 1992, elettiin 90-luvun laman pimeintä hetkeä. Laman lietsoma taloudellinen epävarmuus oli lähes pysäyttänyt vielä hetkeä aiemmin historiallisen kovilla kierroksilla käyneen autokaupan, mikä kasasi synkkiä pilviä tuoreen Juhan Auton toimipisteen tulevaisuuden ylle.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta Juhan Auto selvisi lamavuosista ja juhlii toukokuussa Oulun liikkeen 30-vuotispäiviä. Alusta alkaen yrityksen kantavana periaatteena on ollut olla täyden palvelun autotalo, joka huolehtii aidosti asiakkaistaan ja rakentaa siten pitkäikäisiä asiakassuhteita – uskollisimmat asiakkaat ovatkin olleet mukana jo vuosikymmeniä.

Alun selviytymisstrategiasta oli tullut menestysresepti. Syy, jonka vuoksi autoasioissa Juhan Auton puoleen käännytään yhä uudelleen ja uudelleen.

Asiakkaiden luottamus ansaitaan teoilla

Täyden palvelun autotalossa kaikki palvelut auton hankinnasta huoltoon ja rengaspalveluista puunaukseen sijaitsevat saman katon alla – ja ne ovat nopeasti ja joustavasti saatavilla.

Kasvishovin toimitusjohtaja Henri Isohätälä on yrityksineen viihtynyt Juhan Auton asiakkaana yli 20 vuotta, missä osansa on juuri palvelun kattavuudella ja joustavuudella. Menestyvän oululaisen elintarvikeyrityksen jakelu- ja myyntitoiminnalle toimiva kalusto on niin ikään elinehto.

”Tuotteet on aina saatu asiakkaalle, eivätkä myyjätkään ole koskaan jääneet matkalle. Meille tärkeintä on, että voimme keskittyä omaan ydinliiketoimintaamme vailla kalustohuolia, ja Juhan Auton kanssa näin on todella ollut”, Isohätälä kiittelee.

Henri Isohätälä on tehnyt yhteistyötä Juhan Auton kanssa jo pitkään: niin siviili- kuin työelämänkin autoasioissa.
Henri Isohätälä on tehnyt yhteistyötä Juhan Auton kanssa jo pitkään: niin siviili- kuin työelämänkin autoasioissa.

Yhteistyö Isohätälän ja Juhan Auton välillä alkoi puhtaasti ammatillisena, kun hankinnat koskivat lähinnä Toyota-pakettiautoja. Sittemmin kuvioon ovat ilmestyneet myös myynnin työsuhdeautot, minkä ohella Isohätälä luottaa Juhan Auton palveluun myös silloin, kun tarvitsee autoa omaan käyttöönsä.

”Alusta asti olemme luottaneet automerkkiin, mutta ennen kaikkea olemme luottaneet näihin ihmisiin ja palveluun. On myös hienoa, että saamme kaikki erilaiset automme yhdestä paikasta”, Isohätälä kehuu.

Luottamus on Isohätälän mukaan ansaittu päivittäisellä tekemisellä Kasvishovin hyväksi, mutta erityisesti hänelle on jäänyt mieleen eräs lauantaiaamu, jolloin Juhan Auton ripeä toiminta pelasti Isohätälän perheen lomamatkan peruuntumiselta.

”Auto ei suostunut starttaamaan, ja näytti siltä, ettei varaosaa siinä kiireessä ja vapaapäivän aamuna saada mistään. Rivakalla ja joustavalla toiminnalla uusi starttimoottori lopulta autoon löytyi ja asennettiin, ja pääsimme kuin pääsimmekin lomareissulle”, Isohätälä muistelee toiminnantäyteistä aamua hymynkare suupielessään.

”Täällähän on kaverit töissä”

Etelästä Ouluun muuttanut Veikko Holappa puolestaan asioi Juhan Autossa ensi kerran vuonna 2004, kun Toyotan vaihtaminen uudempaan tuli ajankohtaiseksi. Vain ja ainoastaan Toyotaan hän puolestaan oli luottanut vuonna 1980 hankitusta Toyota Tercelistä lähtien, joten tie vei luonnollisesti uuden kotikaupungin Toyota-liikkeeseen.

18 vuotta ja 12:ta Juhan Autosta hankittua Toyotaa myöhemmin talo ja sen väki ovat käyneet kokeneelle Toyota-kuskille tutuiksi. Vajaan parin vuosikymmenen takaista valintaa ei ole ollut tarpeen katua.

”Täällähän on kaverit töissä, kun huoltoa myöten kaikki ovat jo tuttuja”, Holappa niputtaa ja jatkaa:

”Tänne kun tulee, on se kuin kotiin palaisi. Ei tarvitse liikoja miettiä, vaan voi luottaa, että kaikki – erityisesti huolto – pelaa murehtimattakin. Sitä minä arvostan”, hän kehuu autoliikkeen ilmapiiriä.

”Ei tarvitse öitään valvoa, kun ottaa Toyotan. Yhden ainoan kerran on autoa viety lavetilla, ja sekin siksi, että epähuomiossa bensa-auton tankkiin meni dieseliä. Juhan Auton pikahuollossa asia hoidettiin nopeasti ja mökkireissu pääsi alkamaan”, Holappa naurahtaa.
”Ei tarvitse öitään valvoa, kun ottaa Toyotan. Yhden ainoan kerran on autoa viety lavetilla, ja sekin siksi, että epähuomiossa bensa-auton tankkiin meni dieseliä. Juhan Auton pikahuollossa asia hoidettiin nopeasti ja mökkireissu pääsi alkamaan”, Holappa naurahtaa.

Toyota-ammattilainen tuntee autonsa

Asiakkaiden kertomukset tiivistävät sen, mistä Juhan Auton taipaleessa on kyse: luotettavan ja pitkäkestoisen kumppanuuden rakentamisessa.

”Auton voi myydä suurin lupauksin vain kerran tai kahdesti, mutta kolmas ostetaan vain, jos lupauksille on ollut myös katetta ja kaikki on toiminut. Eritoten huolto”, Juhan Auton toimitusjohtaja Sakari Huikuri alleviivaa luottamuksen rakentamisen tärkeyttä.

Luottamus on siis Juhan Auton kasvun ydin, mitä vuodesta 1997 alkaen Juhan Auton toimitusjohtajana toimineen Huikurin mielestä tukee sitoutuminen ja keskittyminen vain yhden päämiehen merkkeihin eli Toyotaan ja Lexukseen. Tämän ansiosta yhteistyö maahantuojan kanssa on tiivistä ja palvelu asiantuntevaa: sekä myyjät että huolto tuntevat tällöin autot läpikotaisin.

Onnistuneen lopputuloksen viimeistelee sitoutunut ja koulutettu henkilökunta, joka koostuu alan todellisista ammattilaisista.

Toyota ja Juhan Auto ovat kasvaneet käsi kädessä

Alun perin Pattijoella vuonna 1979 perustetun Juhan Auton kasvu on tapahtunut yhtä jalkaa Toyotan alueellisen kasvun kanssa. Erityisen paljon myönteistä kehitystä on tapahtunut sitten Toppilan autoliikkeen avajaisten 30 vuotta sitten.

Juhan Auton alkuaikoina Toyotan myynti oli pohjoisessa vielä vaatimatonta, mutta autoliikkeen pitkäjänteisen työn ansiosta Toyota on kasvanut marginaalimerkistä Oulun markkinajohtajaksi. Tämän myötä Juhan Auto on laajentanut Toppilan tilojaan, tuplannut henkilökuntansa 25 henkilöstä 50:een ja avannut liikkeet Oulun ja Raahen lisäksi Kuusamoon sekä Kemijärvelle.

”On helppo kasvaa, kun maailman vahvin autotehdas seisoo takana”, Huikuri lähettää kehut Toyotan suuntaan.

”Vaan siitä tietää tehneensä jotain oikein, kun Toyota-kuskit jo kolmannessa polvessa asioivat meillä. Haluamme olla jatkossakin tämän luottamuksen arvoisia”, summaa Huikuri, jonka sukua työskentelee perheyrityksen riveissä niin ikään kolmannessa polvessa.

30-vuotiasta Oulun Juhan Autoa juhlitaan viikonloppunäyttelyssä 14.–15.5. Juhlan kunniaksi on luvassa myös erikoisetuja sekä alusta asti perinteisiin kuuluneet kakkukahvit.

Juhan Auton henkilökuntaan luotetaan, ja he haluavat jatkossakin olla tämän luottamuksen arvoisia. He myös toivottavat kaikki tervetulleeksi juhlaviikonlopun Toyota-näyttelyyn.
Juhan Auton henkilökuntaan luotetaan, ja he haluavat jatkossakin olla tämän luottamuksen arvoisia. He myös toivottavat kaikki tervetulleeksi juhlaviikonlopun Toyota-näyttelyyn.
Juhan Auto