Tilaajille

Joko tunnet mu­ham­ma­ran, hum­muk­sen ja lab­ne­hin? Lä­hi-idän lempeän maus­tei­set maut ovat ruo­ka­vuo­den 2020 löytö

Lähi-idän kiehtova makumaailma on jo pitkään ollut tulossa ruokamaailman uudeksi kiinnostuksen kohteeksi.

Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä. Muhammaran maku on ihanan paahteinen ja pähkinäinen. Jos haluat labnehista enemmän juustomaista ja tiiviimpää, valuta sitä jääkaapissa kaksi vuorokautta. Viimeistele artisokkatahna yrttisilpulla.
Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä.
Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä.

Lähi-idän kiehtova makumaailma on jo pitkään ollut tulossa ruokamaailman uudeksi kiinnostuksen kohteeksi. Se ei ole ihme, sillä mausteiset ja lempeät maut taipuvat moneen. Maista vaikka muhammaraa pitaleivän täytteenä tai salaatin lisukkeena.

Falafelit, hummus ja pitaleivät ovat monelle Suomessa jo arkiruokaa. Lähi-idän monipuolisilla ruokakulttuureilla on tarjottavanaan laaja valikoima muitakin makuja.

Sen voi arvata jo maiden määrästä. Turkin, Egyptin, Libanonin, Syyrian, Palestiinan ja Israelin lisäksi alueelle mahtuu lähes kymmenen muuta maata.