Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Jokerit aikoo pelata kevään pu­do­tus­pe­lin­sä alusta loppuun vas­tus­ta­jien hal­leis­sa – urakka alkaa var­muu­del­la Ve­nä­jäl­lä

Kuvassa Jokereiden hyökkääjä John Norman.
Kuvassa Jokereiden hyökkääjä John Norman.
Kuva: JOKERIT

Jokerit kertoo verkkosivuillaan, että seura on tehnyt päätöksen pelata kevään pudotuspelisarjat alusta loppuun vastustajien halleissa. Ensimmäisen pudotuspelisarjansa joukkue pelaa varmuudella Venäjällä.

Päätös on Jokerien mukaan tehty Suomen viranomaisten ja KHL:n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Päätöksen taustalla, on koronavirus, joka vaikuttaa voimakkaasti Jokereiden toimintaan. Seura pyrkii ratkaisullaan varmistamaan mahdollisimman vähäisen matkustamisen ja toimimaan kuplamaisissa olosuhteissa.

– Haluamme taistella Gagarin Cupista ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jouduimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja joukkueen mahdollisimman optimaalisen keskittymisen ja työskentelyn varmistamiseksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

– Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kertoo joukkueen kapteeni Marko Anttila.

Anttilan mukaan Jokerit lähtee taistelemaan jokaisen ottelusarjan voitosta.

– Tähtäämme pitkään kevääseen.

KHL:n pudotuspelit alkavat tiistaina 2. maaliskuuta. Jokereiden runkosarjasijoitus on viides läntisessä konferenssissa. Vastustaja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Venäläisjoukkueiden lisäksi Jokereiden lohkosta pudotuspeleihin pääsee valkovenäläinen Dinamo Minsk.

Viranomaisten asettamien rajoitusten vuoksi Jokerien kotihalliin ei ole voinut ottaa yleisöä sitten marraskuun lopun.