Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Häirintä: Oulun yli­opis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­ja­edus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Joh­ta­ja­räls­sin pal­kit­se­mi­nen karkasi kä­sis­tä, ja taas kerran kun­nos­tau­tuu Fortum

Energiayhtiö Fortumin johdon palkitsemisjupakka osoittaa, millaisessa pidäkkeettömyyden harhamaailmassa yrityselämän huipulla voidaan elää. Räikeisiin tapauksiin puuttuminen on tärkeää sekä yritysten sisällä että yhteiskunnassa yleisemminkin.

Arkielämän viisauksia on, että hyvästä työstä kannattaa maksaa. Yrityselämässä voidaan kuitenkin maksaa surkeastakin työstä. Valokiilassa on jälleen Fortum.

Valtionyhtiön tulos rojahti viime vuonna 2,4 miljardia euroa tappiolle surkean Uniper-seikkailun takia. Työntekijöiden tulospalkkiot joutuivat leikkuriin.

Ylimmän johdon kohdalla yhtiön hallitus kuitenkin osoitti luovuutta. Kun Suomen valtio viime syksynä antoi Fortumille hätälainan, se edellytti, ettei yhtiön johdolle saa maksaa vuosina 2022 ja 2023 kertyneitä palkkioita. Fortumissa löydettiin kuitenkin porsaanreikä: tulospalkkiot maksetaankin vuosien 2020 ja 2021 perusteella.

Tätä reikää ei valtio-omistaja hoksannut sinisilmäisyyttään tukkia. Näin esimerkiksi yhtiön toimitusjohtaja Markus Rauramo on saamassa noin 700 000 euron arvosta yhtiön osakkeita.

Valtioenemmistöinen energiayhtiö Fortum on ollut palkitsemiskohujen keskellä ennenkin.
Valtioenemmistöinen energiayhtiö Fortum on ollut palkitsemiskohujen keskellä ennenkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.