Johaug murs­kaa­van yli­voi­mai­nen yh­teis­läh­tö­ki­sas­sa, Pär­mä­kos­ki hyytyi kauas kär­jes­tä

Norjan Therese Johaug on voittanut kultaa Seefeldin MM-kisojen 30 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa.

Norjan Therese Johaug voitti 30 kilometrin vapaan yhteislähtökisan yli 36 sekunnin erolla seuravaan.
Norjan Therese Johaug voitti 30 kilometrin vapaan yhteislähtökisan yli 36 sekunnin erolla seuravaan.
Kuva: PETER SCHNEIDER

Norjan Therese Johaug osoitti jälleen mahtinsa Seefeldin MM-kisojen hiihtoladulla. Johaug sivakoi tänään kultaan murskaavalla ylivoimalla vapaan 30 kilometrin yhteislähtökisassa. Johaug löi toiseksi tulleen maannaisensa Ingvild Flugstad Östbergin 36,8 sekunnilla. Kolmas oli Ruotsin Frida Karlsson.

Johaug viihtyi muiden vauhdissa noin kuuden kilometrin verran, kunnes lykki muilta karkuun.

Johaugille MM-kulta oli kisojen kolmas. Hän oli ykkönen myös yhdistelmäkisassa sekä 10 kilometrillä. Johaug on saavuttanut MM-hiihdoista kaikkiaan 10 MM-kultaa. 30-vuotiaan urheilijan edellä ovat ainoastaan jo lopettaneet lajisuuruudet Larisa Lazutina (11 MM-kultaa), Jelena Välbe (14) sekä Marit Björgen (18).

Suomalaisnaisten viimeinen kisa Seefeldissä sujui alakanttiin. Krista Pärmäkoski oli 11:s miltei kolme minuuttia Johaugista.

– Ihan hyvin meni suksen vaihtoon asti. Siinä oli tapahtunut joku virhe. Oli aivan harmaa se suksen pohja. Totesin nopeasti, ettei ollut mitään tehtävissä, Pärmäkoski harmitteli Ylen haastattelussa.

Krista Pärmäkoski valitteli huonoa suksiparia.
Video: MTV

Pärmäkoski jäi näissä kisoissa kokonaan ilman mitalia. Uransa aiemmissa arvokisoissa Pärmäkoski on ollut mitaleilla joka kerta vuodesta 2011 lähtien.

–  10 kilometrin kisa oli ihan hyvä näissä kisoissa. Mitalitta jäämistä ei kannata jäädä harmittelemaan. Kausi jatkuu. Minulla on hyvät mahdollisuudet kokonaismaailmancupissa. Lähdetään napsimaan vielä hyviä sijoja.

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 18:s, Eveliina Piippo 19:s ja Riitta-Liisa Roponen 22:s. Toukokuussa 41 vuotta täyttävälle Roposelle startti oli hyvin todennäköisesti viimeinen arvokisatasolla.

Seefeldin viimeinen hiihtomatka on huominen miesten 50 kilometrin vapaan tyylin kisa.

Riitta-Liisa Roponen oli huojentunut ja liikuttunut viimeisen arvokisahiihtonsa jälkeen.
Video: MTV