Kansalaisaloitteet: Ou­lu­lai­sen Olli Kohosen kan­sa­lais­aloi­te teki stopin ve­si­lai­tos­ten yk­si­tyis­tä­mi­sel­le

vaalit: En­sim­mäi­set alue­vaa­lit jär­jes­te­tään tam­mi­kuun lopulla – tästä vaa­leis­sa ää­nes­te­tään

Jeep jälleen Oulussa

Oulu
Jeepin maskissa oli alunperin yhdeksän aukkoa, määrä pudotettiin seitsemään. <p>Ilmanvaihtoa voidaan säätää kosketusnäytöltä tai nappuloilla. </p>
Jeepin maskissa oli alunperin yhdeksän aukkoa, määrä pudotettiin seitsemään.
Jeepin maskissa oli alunperin yhdeksän aukkoa, määrä pudotettiin seitsemään.
Kuva: Tommi Ruuskanen

Rinta-Joupin Autoliike Oulussa otti yhdeksi uudeksi automerkiksi amerikkalaisen Jeepin, kun tämän vuoden alussa jälleenmyyjien kesken tapahtui muutoksia.

Forum24 koeajoi etuvetoisen Jeep Renegaden 1,3-litraisella bensiiniturbomoottorilla ja automaattivaihteistolla.


Ulkonäkö: Jeepin tunnistaa keulamaskista kaukaa. Nykyinen maski juontaa alkuperäisen Jeepin riukumaskista vuodelta 1942.

Nykyinen Jeep-mallisto käsittää viisi automallia. Renegadessa on merkin ikonista särmää muotoilussa. Sivuprofiili on sopivan laatikkomainen nykyaikaisella tavalla. Maasturin ilmettä saadaan helmasuojilla, kookkailla renkailla sekä vähäisillä keula- ja peräylityksillä.

Ajettavuus: Ohjaustuntuma on selkeä ja sopivalla vasteella. Käsittely on vaivatonta ohjauksen keveyden ja helposti havaittavien auton kulmien ansiosta.

Alusta on rakennettu toimimaan huonokuntoisilla teillä, estämään auton kallistelua korkeahkosta profiilista huolimatta. Kallistelu pysyy hyvin kurissa mutta yhden ja kahden hengen kuormalla jousitus on kova.

Jousituksen säätöön kaipaisin jonkin verran mukavuus painotteista joustoa.

Tilojen käytännöllisyys: Istuma-asento on korkea, autoon kulku ja poistuminen tapahtuvat vaivatta. Takaistuimella kahdelle aikuiselle on kivasti tilaa, keskipaikalla matkustaa vaikkapa kissa kuljetushäkissä.

Takaistuimen matkustajille on tarjolla oma usb A-liitin. Edessä on usb:n lisäksi perinteinen virtaliitin. Etuistuinten väliseen lokeroon mahtuvat puhelimet ja lompakot näkösuojaan. Juomille ja muulle tarpeelliselle on omia säilytyspaikkoja riittävästi.

Tavaratilan koko on 351–1 297 litraa.

Suorituskyky: 1,3 litran kuutiotilavuudesta puristetaan runsaasti tehoa, 150 hevosvoimaa. Autolle liikkeen antava vääntömomentti on muhkea. Aivan alakierroksilla vääntöä on ohuesti. Automaattivaihteisena seikka näyttäytyy siten, että nopeutta nopeasti haettaessa kaasua on painettava runsaasti etenkin, kun vaihdelaatikko toimii pehmeän hitaasti.

Koeajolla bensiiniä kului 8,3 litraa sadalle kilometrille.

Verotus Suomessa varmistaa etteivät Jeepin taloudelliset ja vahvat turbodieselit löydä tietään tänne. Ne eivät Renegaden kohdalla kuulu maahantuontiin.

Varustelutaso: Koeajetun Limited-version varusteita: peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, automaattinen kaksialueilmastointi, sadetunnistin, seitsemän tuuman kosketusnäyttö, elektroninen kaatumisenestojärjestelmä, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, kuolleen kulman ja risteävän tien varoitusjärjestelmä, led-ajovalot, kaistavahti, tummennetut lasit, avaimeton järjestelmä, törmäysvaroitusjärjestelmä, kaukovaloavustin.

Myynti Oulussa: Rinta-Joupin Autoliike Oy.

Video Jeepin koeajosta Oulu247-sovelluksessa, jonka voi ladata App Storesta tai Google Playsta.

Kiitämme:

+ Neljälle aikuiselle hyvät matkustustilat.

+ Laajaa turvavarusteiden määrää.

Moitimme:

- Kovaa jousitusta.

FAKTA:Jeep Renegade 1.3 150hv T4 DCT FWD Limited

Pituus 4 236 mm.

Akseliväli 2 570 mm.

Leveys 1 805 mm.

Korkeus 1 667 mm.

Moottori 1 332 cm3.

CO2-päästöt 143 g/km.

Teho 150 hv.

Vääntömomentti 270 Nm/1 850 r/min.

0–100 9,4 s.

Huippunopeus 196 km/h.

Kokoluokka B-segmentti.

Kokonaismassa 2 020 kiloa.

Ajoneuvovero 147,82 euroa vuodessa.

Hinta alkaen 29 990 euroa.