Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­jes­töt aut­ta­vat myös uudessa arjessa – apua saa yleensä no­peas­ti ilman pitkää jo­not­ta­mis­ta

Kovan kevään jälkeen iltapäivälehtien lööppeihin mahtuu jo muutakin kuin koronaa. Viruksen pakottamia rajoituksia on alettu purkaa, ja voimme alkaa totutella vapaampaan arkeen.

Kaikessa kovuudessaan korona on tuonut esiin myös suomalaisista löytyviä vahvuuksia kuten sopeutumiskyvyn sekä naapuriapuna näkyvän yhteisöllisyyden. Toisaalta korona-aika on kärjistänyt yhteiskunnan kipupisteitä: yksinäisyys korostuu eristyksen myötä, ja rakoileva parisuhde on voinut tulla tiensä päähän. Nyt on hyvä muistaa, että järjestöt jatkavat avun antamista myös koronan hellittäessä otettaan.

Monet järjestöt, kuten Suomen Valkonauhaliitto, tarjoavat keskusteluapua vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Apua saa luottamuksellisesti omaan pahaan oloon, ja apua voi hakea myös, jos on huolissaan läheisestään esimerkiksi tämän lisääntyneen päihteiden käytön vuoksi. Järjestöissä apua saa yleensä nopeasti ilman pitkää jonottamista.

"Monilla järjestöillä on myös kaikille avointa ohjelmaa kuten seminaareja, ryhmiä ja opintopiirejä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.