Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Jär­jes­tö: Ve­ne­zue­lan le­vot­to­muuk­sis­sa pi­dä­tet­ty jo lähes 3 000

Venezuelalaisen kansalaisjärjestön mukaan poliisi on pidättänyt lähes 3 000 ihmistä sen jälkeen, kun hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat...

Venezuelalaisen kansalaisjärjestön mukaan poliisi on pidättänyt lähes 3 000 ihmistä sen jälkeen, kun hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat Venezuelassa kaksi kuukautta sitten. Järjestön laskujen mukaan reilut 1 350 pidätetyistä on edelleen viranomaisten hoteissa.

Muun muassa ilmaista oikeusapua tarjoavan järjestön mukaan lähes 200 ihmistä on myös päätynyt vankilaan sen jälkeen, kun heidät on ensin viety sotilasrikostuomioistuimen eteen.

Syyttäjien mukaan huhtikuun ensimmäisenä päivänä alkunsa saaneissa mielenosoituksissa on kuollut 60 ihmistä. Monet heistä on ammuttu.

Poliisi on käyttänyt useita kertoja kaasua, vesitykkejä sekä kumiluoteja mielenosoittajia vastaan. Mielenosoittajat ovat puolestaan heitelleet muun muassa kiviä ja polttopulloja.

Sekä Venezuelan hallitus että oppositio ovat syyttäneet toisiaan väkivallan kylvämisestä. Molempien osapuolten mukaan toinen on lähettänyt aseistautuneita ryhmiä mukaan mielenosoituksiin.

Oppositio syyttää presidentti Nicolas Maduroa diktaattorimaisista otteista sekä maata kuristavasta vakavasta talouskriisistä.