Jal­ka­pal­lo­huu­ma on hui­pus­saan Walesin Car­dif­fis­sa

Walesin pääkaupunki Cardiff on jo täysin jalkapallohuuman vallassa illan EM-välierän alla.

Fanien luottamus Chris Colemanin valmentamaan miehistöön on vahva.
Fanien luottamus Chris Colemanin valmentamaan miehistöön on vahva.
Kuva: NEIL MUNNS

Walesin pääkaupunki Cardiff on jo täysin jalkapallohuuman vallassa illan EM-välierän alla. EM-ensikertalainen Wales kohtaa Portugalin Lyonissa, ja 27 000 kannattajaa seuraa ottelua jättimäisiltä videotauluilta Cardiffin Millennium Stadiumilla.

Tähän asti EM-otteluita Cardiffissa on seurattu 6 000 katsojaa vetävällä fanialueella Bute Parkissa, mutta välierään se ei enää riittänyt. Millennium Stadium tunnetaan erityisesti Walesin kansallispelin rugbyn pyhättönä, mutta tänä iltana sen valtaavat jalkapallofanit.

Cardiffin kaduilla ihmiset ovat olleet koko illan liikkeellä Walesin pelipaidoissa. Cardiffin rautatieasemalla Walesin lippuihin kietoutuneet kannattajat lauloivat Walesin kisarallatukseksi Ranskassa muodostunutta Don't Take Me Home -kappaletta.

Fanien luottamus Chris Colemanin valmentamaan miehistöön on vahva.

- Olen hyvin innoissani, hyvin innoissani. Wales voittaa 2-1. Minä luotan heihin. Gareth Bale saattaa tehdä ensimmäisen maalin. Hän on nopea, 16-vuotias Keiran sanoi ja töräytteli torvea ja huusi hyökkääjä Hal Robson-Kanun nimeä.

- Olen jo aivan sekaisin tästä.

Real Madrid -tähti Gareth Balen johdolla Wales on yllättänyt Ranskan EM-kisoissa kaikki. Se voitti alkulohkonsa, kaatoi sitten neljännesvälierissä Pohjois-Irlannin ja puolivälierissä Belgian tähtisikermän.

Myös Walesin prinssi Charles lähetti terveisensä jalkapallomaajoukkueelle.

- Kun valmistaudutte Walesin jalkapallohistorian tärkeimpään iltaan, halusin vain lähettää teille kaikki erityiset ajatukseni ja toiveeni. Koko kisojen ajan olette antaneet inspiroivan esimerkin tiimityöstä ja urheilullisuudesta, enkä epäile, että ette antaisi myös tässä ottelussa maallenne vielä suurempia ylpeydenaiheita. Historialliset saavutuksenne ovat jo saaneet eivät pelkästään Walesin, vaan koko Britannian tukemaan teitä, ja toivon teidän tietävän, kuinka paljon me toivomme teidän menestyvän, Britannian kruununperijä viestitti.

Portugali-Wales-ottelu alkaa klo 22 Suomen aikaa.