Jak­saa­ko rapujen pyynti yhä kiin­nos­taa? Hen­gen­vaa­ral­li­ses­ta saa­liis­ta alkaa jo 15. kausi

Vauva-lehden keskustelupalstalla joku kertoo eläytyvänsä kovasti Hengenvaarallinen saalis -ohjelman kapteenien koettelemuksiin ja ahdistuvansa, jos jollain laivalla on vastoinkäymisiä.

Kuningasrapujen pyydystäjien vaarallista ja raskasta työtä on seurattu jo 15 tuotantokauden verran.
Kuningasrapujen pyydystäjien vaarallista ja raskasta työtä on seurattu jo 15 tuotantokauden verran.

Hengenvaarallinen saalis

Vauva-lehden keskustelupalstalla joku kertoo eläytyvänsä kovasti Hengenvaarallinen saalis -ohjelman kapteenien koettelemuksiin ja ahdistuvansa, jos jollain laivalla on vastoinkäymisiä. Kukaan ei reagoi viestiin mitenkään. Kirjoittaja kysyy, että eikö kukaan seuraa sarjaa. Ei ole siihenkään tullut vastauksia.

Ymmärrän hyvin.

Tässä on taas yksi näistä maailman kummallisimmista tositv-formaateista.

Sarja seuraa kuningasrapujen pyydystäjien vaativaa ja vaarallista työtä Beringinmeren ääriolosuhteissa. Myrskyävä meri, jäätävä lämpötila, loukkaantumisriski ja unenpuute tekevät aluksilla työskentelevien ravustajien työstä haastavaa.

Nyt alkaa jo 15. tuotantokausi.

Kovasuisia kundeja riittää

Tekijöiden mukaan tällä tuotantokaudella myrskyää tavallista enemmän. Ensimmäisessä tuplajaksossa ei kuitenkaan vielä mitään kovin dramaattista tapahdu.

Kamera seuraa laivojen valmistautumista ja miehistön odotuksia. Yksi kapteeni hyvästelee vaimonsa ja kaksi pientä lastaan, toisen laivan ärjyn oloinen kapteeni pohtii, ottaisiko miehistöön mukaan veljensä, jolle edelliskaudella antoi potkut.

Kovasuisia kundeja ja raavaita miehiä sarjassa riittää. Joukossa on yksi nainenkin, kapteeniharjoittelija Mandy.

Sitten päästään matkaan, mutta rapuja vain ei meinaa löytyä heti. Yksinkertaistaen sarjan juoni onkin seuraava: riemuitaan, kun saalista saadaan ja harmitellaan, kun pyydykset ovat tyhjiä.

Kutonen maanantai 2.12. klo 18.00.