Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jää­kie­kon MM-kul­ta on uusi todiste siitä, että yk­si­näis­ten susien ur­hei­lu­maa on muut­tu­nut

Perinteinen suomalainen urheilusankari on ollut oman tiensä kulkija, yksinäinen sitkeä puurtaja. Maajoukkueittemme saavutukset jääkiekossa ja jalkapallossa ovat muuttaneet kuvaa ja ihanteita. Oppia tästä voi ottaa koko yhteiskuntaan.

Suomen loppuotteluvoitto miesten jääkiekon MM-kotikisoissa nostatti maassa hetkellisen hurmoksen. Menestystä osattiin toki odottaa jo ennen kisojen alkua, mutta muistoihin jäävän loppuottelusta teki tapa, jolla se voitettiin.

Usko ja toivo vaihtuivat jo epäuskoon ja pelkoon, mutta tarina sai onnellisen lopun äkkikuolemaksikin kutsutulla tavalla. Sellainen ottelun päätös oli kuitenkin vain Kanadalle.

Sanonta on kulunut, mutta on oikeutettua puhua koko joukkueen voitosta. Koettu huuma vahvistaa myös käsitystä, että suomalainen urheilusankaruus on muuttunut.

Perinteisissä suomalaisessa urheilukuvastossa sankarit ovat olleet yksinäisiä puurtajia. He ovat hakeneet voimaa ja kestävyyttä upottavassa suossa kahlaten, kamppailleet rautaa ja itseä vastaan ankealla kuntosalilla, juosseet sohjoista tien reunaa syyspimeällä tai ajassa vielä pitemmälle taaksepäin mentäessä hiihtäneet suden kiinni.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.