Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jää­kie­kon MM-kul­ta on uusi todiste siitä, että yk­si­näis­ten susien ur­hei­lu­maa on muut­tu­nut

Perinteinen suomalainen urheilusankari on ollut oman tiensä kulkija, yksinäinen sitkeä puurtaja. Maajoukkueittemme saavutukset jääkiekossa ja jalkapallossa ovat muuttaneet kuvaa ja ihanteita. Oppia tästä voi ottaa koko yhteiskuntaan.

Suomen loppuotteluvoitto miesten jääkiekon MM-kotikisoissa nostatti maassa hetkellisen hurmoksen. Menestystä osattiin toki odottaa jo ennen kisojen alkua, mutta muistoihin jäävän loppuottelusta teki tapa, jolla se voitettiin.

Usko ja toivo vaihtuivat jo epäuskoon ja pelkoon, mutta tarina sai onnellisen lopun äkkikuolemaksikin kutsutulla tavalla. Sellainen ottelun päätös oli kuitenkin vain Kanadalle.

Sanonta on kulunut, mutta on oikeutettua puhua koko joukkueen voitosta. Koettu huuma vahvistaa myös käsitystä, että suomalainen urheilusankaruus on muuttunut.

Perinteisissä suomalaisessa urheilukuvastossa sankarit ovat olleet yksinäisiä puurtajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.