Luonnonsuojelu: Yli sata heh­taa­ria kei­das­aa­pa­suo­ta suo­jel­tiin Oulussa

Kolumni: Se tärsky oli lo­pet­taa pyö­räi­lyn al­kuun­sa, mutta toisin kävi

It­se­näi­syys­päi­vää juh­lis­te­taan pe­rin­teik­kääs­ti Oulun seu­ra­kun­nis­sa – kon­ser­teis­sa käy­tös­sä ko­ronapas­si

Oulun sankarihautausmaa.
Oulun sankarihautausmaa.
Kuva: Matias Partanen / Kirkon kuvapankki

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Oulun seurakunnissa useiden tapahtumien merkeissä.

Oulun seurakunnat kertovat tiedotteessaan, että juhlajumalanpalvelukset järjestetään maanantaina 6. joulukuuta kello 10 Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Oulujoen, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirkoissa sekä Oulun tuomiokirkossa. Myös kunniakäynnit haudoilla kuuluvat ohjelmaan useissa seurakunnissa.

Itsenäisyyspäivän perinteisiin jo pitkään kuulunut partiolaisten kunniakäynti sankarihaudoilla toteutuu tänäkin vuonna.

– Partiolaiset sytyttävät kynttilät jokaiselle sankarihaudalle Oulun ja Oulujoen hautausmailla itsenäisyyspäivän lisäksi jouluisin. Myös Haukiputaalla, Kiimingissä ja Oulunsalossa partiolaiset vievät kynttilät haudoille, kertoo nuorisotyönohjaaja ja partiotyöstä Oulun seurakuntayhtymässä vastaava Sanna Parkkinen tiedotteessa.

Parkkinen toivoo kauniin perinteen jatkuvan tulevaisuudessakin.

– Partiolaisten ihanteena on kunnioittaa toista ihmistä. Katsoisin, että se ei ole vain toisen hyväksymistä, vaan se on myös edellisten sukupolvien työn kunnioittamista ja muistamista.”

Useimpia itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksia voi seurata virtuaalikirkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Kaikki itsenäisyyspäivä- ja joulutapahtumat löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.

Tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia ja -ohjeita. Yleisötapahtumissa, kuten Kauneimmissa joululauluissa ja konserteissa, on käytössä koronapassi.

Jumalanpalveluksissa sovelletaan sektorimallia, jossa kirkkotila jaetaan erillisiin sektoreihin, joiden välille ei synny kontaktia ja joihin kuljetaan pääsääntöisesti oman sisäänkäynnin kautta. Maskin käyttöä suositellaan kaikille.