Tilaajille

Ita­lia­lai­nen Fer­ra­ri-po­mo vaihtoi autot val­koi­siin tryf­fe­lei­hin – jakaa nyt nik­sin­sä tu­han­sien eurojen ar­voi­sen mul­ta­sie­nen käyt­töön

Pohjois-Italiassa Piemonten lehtimetsissä kasvaa harvinainen aarre, jota himoitaan maailman parhaita ravintoloita myöten.

Pohjois-Italiassa Piemonten lehtimetsissä kasvaa harvinainen aarre, jota himoitaan maailman parhaita ravintoloita myöten. Jokavuotinen tryffelisesonki on nyt parhaimmillaan Pääsimme tryffelinmetsästäjän matkaan Alban jyrkille rinteille, ja kävimme tryffelimessuilla ihmettelemässä multasientä, jonka kilohinta kohoaa useisiin tuhansiin euroihin. Katso jutun lopusta myös keittiömestari Alessandro Capalbon ja leipuri Daniela Allosin herkkureseptit.

Ensin tulee tuoksu. Valkosipulia, suomaata, ammoniakkia, mustaherukkaa, sinihomejuustoa, lehtiä, petrolia, salmiakkia, nahkaa, inkivääriä, eukalyptusta, syksyn usvaa metsälammella.

Maan alla kasvava valkoinen tryffelisieni on maailman kalleimpia ruoka-aineita. Sitä löydetään vain Pohjois-Italiasta Piemonten alueelta.