Israel iski YK:n yl­lä­pi­tä­mään kouluun

Gazassa ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Israelin ilmaiskussa YK:n kouluun.

Gazassa ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Israelin ilmaiskussa YK:n kouluun. Rafahissa sijaitsevassa koulussa oli väkivaltaisuuksia paenneita palestiinalaisia.

YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön mukaan koulussa majoittui tuhansia ihmisiä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Israelin armeija vahvistaa tulittaneensa kohdetta lähellä gazalaiskoulua. Armeijan mukaan iskun kohteena olivat Islamistisen jihad -liikkeen terroristit. Armeija ilmoitti selvittävänsä tapahtunutta.

Kyseessä on kolmas kerta kymmenen päivän aikana, kun YK:n kouluun on isketty Gazassa. Edellinen isku sattui neljä päivää sitten Jabaliassa. Iskussa kuoli 16 ihmistä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsi kouluiskun moraalittomana ja rikollisena tekona. Ban sanoi, että Israelin joukoille on moneen kertaan tiedotettu YK:n suojapaikkojen sijainnit.

– Tämän hulluuden on loputtava, Ban sanoi edustajansa kautta vaatien samalla välitöntä tulitaukoa osapuolten välille.

Myös Yhdysvallat sanoi olevansa järkyttynyt kouluiskusta ja vaati, että tapaus tutkitaan. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Jen Psaki ei kommentoinut, kumpi osapuoli oli vastuussa iskusta. Hän kuitenkin korosti, että Israelin on vältettävä siviiliuhreja.

Konflikti Gazassa on kestänyt jo lähes kuukauden. Iskuissa on kuollut jo yli 1 700 palestiinalaista ja 67 israelilaista.