Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Tilaajille

Iso­se­däl­tä perityt Suomen Sokerin osak­keet saivat Pauli Komsin in­nos­tu­maan pörs­si­kau­pas­ta — nyt hän kir­joit­ti oppaan miten rahaa tehdään osa­ke­sääs­tö­ti­lil­lä

Osakesäästötilien suosio on Suomessa hyvä. Jo yli 200 000 suomalaista säästää tammikuussa 2020 Suomeen rantautuneelle säästämismallille. Yli 30 vuoden ajan osakkeisiin säästänyt Pauli Komsi on tehnyt piensijoittajille helppolukuisen oppaan miten osakesäästötiliä kannattaa käyttää.

Pauli Komsi on säästänyt osakkeisiin yli 30 vuoden ajan ja nyt hän on tehnyt oppaan uuden osakesäästötilin käytöstä.
Pauli Komsi on säästänyt osakkeisiin yli 30 vuoden ajan ja nyt hän on tehnyt oppaan uuden osakesäästötilin käytöstä.
Kuva: Jori Liimatainen

Maanviljelijä Onni Komsin suku oli aikoinaan Etelä-Pohjanmaan Teuvalla sijoittanut sievoisen summan Suomen Sokerin osakkeisiin. Turussa nykyisin asuva Pauli Komsi sai yllättäen 1980-luvulla tiedon, että pohjalainen isosetä lahjoittaa hänelle merkittävän määrän Suomen Sokerin osakkeita.

Komsi ei ollut aiemmin lainkaan kiinnostunut pörssisäästämisestä, koska nuorelle miehelle ei ollut taskun pohjalle kertynyt mitään ylimääräistä. Isosedän lahjoitus pakotti hänet ottamaan selvää pörssisäästämisestä, ja nyt Komsilla on jo yli 30 vuoden kokemus pörssikaupasta.