Isojen ta­pah­tu­mien kiellon jat­ku­mi­nen tar­koit­taa Oulussa muun muassa Qstoc­kin ja Rock in The Cityn pe­ru­mis­ta

Qstockissa on ollut viime vuosina kymmeniä tuhansiä kävijöitä, ja se on ollut aina nopeasti loppuunmyyty. Kaleva ei keskiviikkoiltana tavoittanut Qstockin johtohenkilöitä kommentoimaan asiaa.

Tulevan kesän Qstockia ei järjestetä Oulun Kuusisaaressa, mistä koronapandemia päätti pitää huolen.
Tulevan kesän Qstockia ei järjestetä Oulun Kuusisaaressa, mistä koronapandemia päätti pitää huolen.
Kuva: Pekka Peura

Hallituksen keskiviikkona tekemä päätös kieltää koronan takia kaikki yli 500 hengen tapahtumat heinäkuun loppuun saakka merkitsee sitä, että Oulun suurinta festivaalia, Kuusisaaressa ja Raatissa pidettävää Qstockia ei voida järjestää 24-27. heinäkuuta, vaan se perutaan.

Qstockissa on ollut viime vuosina kymmeniä tuhansiä kävijöitä, ja se on ollut aina nopeasti loppuunmyyty. Tämän vuoden isoimpia nimiä olisivat olleet muiden muassa brittiläiset Suede ja The Darkness sekä tanskalainen Volbeat.

Kaleva ei keskiviikkoiltana tavoittanut Qstockin johtohenkilöitä kommentoimaan asiaa.

Kuusisaaressa olisi 3.-4. heinäkuuta järjestetty Rock in The City -festivaali, joka nyt myös perutaan. Esiintyjälistalla olisivat olleet muiden muassa amerikkalainen Danko Jones, ruotsalainen Hardcore Superstar, suomalaiset Stratovarius, Kotiteollisuus, Mokoma, Stam1na ja Klamydia.

Tapahtumaa järjestävän RH-Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala sanoo ennakoineensa tilanteen jo hyvän aikaa sitten. Suurin järkytys oli hänelle kuukausi sitten, kun koronatilanne alkoi näyttää pahalta.

– Sen jälkeen lipunmyynti lopahti kaikissa meidän tapahtumissamme. Oli hyvä, että hallitus teki tämän päätöksen nyt, ja asiaan saatiin selvyys. Aikaisemmin emme olisi voineet alkaa perua tapahtumaa force majeure -syistä.

Sama järjestäjä järjestää Kuusisaaressa Kuuska soi -tapahtuman 22. elokuuta, eikä sitä olla perumassa. Siihen ovat tulossa esiintymään muiden muassa englantilainen Bonnie Tyler sekä muun muassa Kaija Koo, Maija Vilkkumaa, Arttu Wiskari ja Dingo kotimaasta.

Rock in The Citya ei voi järjestää Huhtalan mukaan esimerkiksi myöhemmin syyskesällä, vaan se järjestetään kesällä 2021. Ensimmäisen kerran se järjestettiin viime kesänä, ja väkeä tuli paikalle noin 5 000.

Peruttava on myös Kuusisaaressa 9.–11. heinäkuuta pidettävä Suomipop-festivaali, johon olisivat tulleet esiintymään muiden muassa Eppu Normaali, Popeda, Tehosekoitin, Anna Puu, Apulanta ja Vesala.

Festivaalia järjestävän Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen sanoo, että festivaali toimii hallituksen linjauksen mukaisesti ja peruu tapahtuman.

– Kesän tapahtumien peruuntuminen on todella ikävä päätös, mutta toisaalta tämä oli odotettavissa. Ensi vuoden kesällä Suomipop-festivaalia juhlitaan Oulussa tämän kesän peruuntumisesta huolimatta.

Nevalaisen mukaan tulevan kesän Suomipopiin ostetut liput käyvät sellaisenaan 2021 kesällä pidettävään tapahtumaan. Palautukset haluaville hoidetaan siitä lippukaupasta, josta lippu on ostettu.

Juttua päivitetty torstaina 23. huhtikuuta. Lisätty Nelonen Media Liven toimitusjohtajan Anssi Nevalaisen kommentti.