Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

IS: Kes­kus­tan omis­ta­ma yhtiö alkaa pyö­rit­tää vas­taan­ot­to­kes­kus­ta

Pääministeripuolue keskustan omistama Lomayhtymä aikoo perustaa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille, kertoo Ilta-Sanomat.

Keskustan omistama Lomayhtymä aikoo perustaa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille
Keskustan omistama Lomayhtymä aikoo perustaa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille
Kuva: Maiju Torvinen

Pääministeripuolue keskustan omistama Lomayhtymä aikoo perustaa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille, kertoo Ilta-Sanomat. Vastaanottokeskusta kaavaillaan talousvaikeuksissa olevan hotelli Kivitipun tiloihin Lappajärvelle Etelä-Pohjanmaalle.

Lomayhtymä on pääosin keskustan, Keskustanuorten, Keskustanaisten ja MTK:n omistama yhtiö.

Turvapaikanhakijat siis pelastavat Lomayhtymän ja Kivitipun konkurssilta, ja keskustan lomatoiminta muuttuu vastaanottokeskukseksi, IS kirjoittaa.

Valtio myös korvaa keskusten kaikki kulut.

Yhtymän hallituksen puheenjohtaja on kansanedustaja Markus Lohi (kesk.). Lohi ei näe ristiriitaa siinä, että hallituspuolueen kansanedustaja istuu vastaanottokeskusta pyörittävän yhtiön hallituksessa.

- Yhdistyksistä ei voi lähteä jäsenille yhtään euroa, toisin kuin yrityksissä, joissa omistajille jaetaan voittoa, Lohi toteaa lehdelle.

Yhtymän mahdolliset voitot jaetaan yleishyödylliseen tarkoitukseen. Aiemmin Lomayhtymä on tukenut voitoillaan sosiaalista lomatoimintaa. Nyt se siirtyy tukemaan mahdollisilla voitoillaan maahanmuuttajien kotouttamista.

Valtaosaa vastaanottokeskuksista pyörittävät Suomen Punainen Risti ja kunnat.