Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Intiön ve­si­tor­ni vaihtoi jälleen omis­ta­jaa – uusi omis­ta­ja aikoo tehdä täys­re­mon­tin ja katsoa kai­kes­sa rau­has­sa kaikki vaih­to­eh­dot

Intiön vesitorni sai uuden omistajan ja kehittäjän, kun oululainen yrittäjä Tapio Haapala teki siitä muutama viikko sitten kaupat aiemman omistajan, Daniel Herreran kanssa.

Tapio Haapala on nyt Intiön vesitornin uusi omistaja. Hän aikoo harkita kaikessa rauhassa kaikki vaihtoehdot, mitä käyttöä tornilla tulee olemaan.
Tapio Haapala on nyt Intiön vesitornin uusi omistaja. Hän aikoo harkita kaikessa rauhassa kaikki vaihtoehdot, mitä käyttöä tornilla tulee olemaan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Intiön vesitorni sai uuden omistajan ja kehittäjän, kun oululainen yrittäjä Tapio Haapala teki siitä muutama viikko sitten kaupat aiemman omistajan, Daniel Herreran kanssa. Haapala kertoo aikovansa aivan aluksi tehdä torniin peruskunnostuksen.

– Seuraavat vuosi tai pari kartoitetaan vaihtoehtoja, mitä sinne saisi. On olemassa nippu erinäköisiä suunnitelmia, osa minun, osa Danielin. Ne käydään läpi, hyvät ja huonot puolet, hän suunnittelee.

Kunnostuksen vaatimat kustannukset tulevat olemaan satojen tuhansien luokkaa.

Yksi esillä ollut vaihtoehto on ollut kahvilan perustaminen tornin huipulle. Se vaatisi ehdottomasti Haapalan mukaan hissin rakentamisen. Tällä hetkellä torniin kiivetään aika pitkä matka portaita pitkin.

– Hissi ja palopoistumisteiden järjestäminen on selvittelyn alla ja se, kuinka korkealle hissillä noustaisiin.

Uusi omistaja pitää epätodennäköisenä, että tornin sisällä olevaan tyhjään tilaan rakennettaisiin asuntoja.

– Kun ihmiset kuulevat, että olen ostanut vesitornin, he kysyvät ensin, mitä aion sillä tehdä. Sitten he kertovat, mitä heidän mielestään sillä tulisi tehdä. Tämä asuntojen rakentaminen menee ehkä siihen kategoriaan. Tosin en lähde täysin tyrmämään sitäkään vaihtoehtoa, Haapala pohtii.

Uusi vesitornin omistaja ei aio kiirehtiä suunnitelmiensa ja tulevien remonttien suhteen muun muassa siksi, että rakennus on hyvä säilyttämään arvonsa.

– Asiat voivat edetä nopeamminkin, mutta se kaksi vuotta voisi olla realistinen aikataulutavoite – riippuu paljon siitä, mikä suunnitelma nousee ykköseksi, Haapala sanoo.

Oulun kaupunki myi vesitornin kolme vuotta sitten Herreralle 35 000 euron hinnalla. Hän ehti tehdä rakennukseen perussisätilaremonttia.

Haapala kertoo olleensa kiinnostunut tornista jo silloin, mutta aikataulut eivät sopineet, ja hän päätti vetäytyä.

– Danielin pyyntihinta oli sama kuin minkä hän oli kaupungille maksanut. Minä ajattelin, että on viisasta palkita hyvästä työstä ja tarjosin siitä tarkoituksella vähän enemmän, Haapala kertoo.