Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

Intiaan mat­kal­la ollut len­to­ko­ne katkesi – on­net­to­muu­des­sa useita kuol­lei­ta ja louk­kaan­tu­nei­ta

Dubaista Intiaan matkalla ollut Boeing-737 matkustajakone oli tuomassa intialaisia takaisin kotiinsa koronavirusepidemian vuoksi.

Intiassa on tapahtunut vakava lento-onnettomuus.
Intiassa on tapahtunut vakava lento-onnettomuus.
Kuva: CIVIL DEFENSE / HANDOUT

Intian hallituksen järjestämä koronalento päättyi vakavaan onnettomuuteen Intiassa perjantaina.

Dubaista Intian Kozhikodeen matkalla olleessa matkustajakoneessa oli lähes 200 intialaista matkustajaa, jotka olivat jääneet ulkomaille jumiin koronaviruspanepidemian ja rajoitteiden vuoksi.

Paikallisten ilmailualan viranomaisten mukaan lentokone oli laskeutumisvaiheessa luisunut kiitoradalta ja pudonnut alas laaksoon. Tämän jälkeen lentokone hajosi kahteen osaan.

Onnettomuushetkellä oli voimakkaita sateita, sillä Intiassa sadekausi on parhaillaan lähes huipussaan.

Calicutin kansainvälinen lentokenttä on rakennettu korkean mäen päälle, jonka ympärillä ovat syvät rotkot.  Kenttä on otettu käyttöön vuonna 1988. Lentokentästä käytetään myös nimeä Karipurin lentokenttä.

Jopa 20 kuollutta

Perjantai-iltaan mennessä saatujen tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut jopa kaksikymmentä matkustajaa ja loukkaantuneita on yli kolmekymmentä.

Matkustajakoneessa oli lähes 200 matkustajaa, joista kymmenkunta on ollut pieniä lapsia. Yksi kuolleista on ollut lentokoneen lentäjä.

Suurin osa Boeing 737-matkustajakoneessa olleista ihmisistä on evakuoitu. Kymmeniä loukkaantuneita on kuljettu onnettomuuspaikalta sairaalahoitoon.

Intian pääministeri Narenda Modi ilmaisi osanottonsa onnettomuuden uhrien omaisille Twitterissä. "Ajatukseni ovat niiden kanssa, jotka menettivät rakkaansa", pääministeri kirjoitti.

Juttua muokattu kauttaaltaan 7.8.2020 kello 22.07.