Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

Im­mo­nen: ”En näe kir­joi­tuk­ses­sa­ni edel­leen­kään mitään väärää” - KRP sel­vit­tää

Poliittisen myräkän some-päivityksellään nostattanut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei hätkähdä arvostelusta.

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Risto Rasila

Korkean tason poliittisen myräkän some-päivityksellään nostattanut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei hätkähdä arvostelusta.

Lännen Medialle asiaa maanantaina kommentoinut Immonen sanoo, ettei näe kirjoituksessaan edelleenkään mitään väärää ja kertoo seisovansa sanojensa takana. Hän ihmettelee niitä, jotka pitävät hänen Facebook-päivitystään väkivaltafantasiointina.

– Saa olla aika vainoharhainen ja kärsiä suhteellisuudentajun puutteesta, mikäli lukee tuon facebook-päivitykseni joksikin väkivaltafantasioinniksi, Immonen toteaa.

Oululaisedustaja kokee joutuneensa poliittisen ajojahdin kohteeksi.

– Tämä tapaus on keinotekoisesti valtamedian ja vastustajieni toimesta kokoon kyhäämä poliittinen ajojahti maassa, jota "demokratiaksi" kutsutaan, hän toteaa.

Immonen kiistää, että hänen some-päivityksensä viime perjantaina olisi ajoitettu tarkoituksellisesti Norjan Utöyan joukkomurhan vuosipäivään.

– Joka päivä on jokin historiallinen vuosipäivä. Tietenkään päivitykselläni ei ole mitään tekemistä Breivikin kanssa, hän toteaa.

Immonen odottaa ryhmän käsittelyä

Immonen ei ole hermostunut odotettavissa olevasta eduskuntaryhmän käsittelystä.

– Mielestäni on vain hyvä asia, että tulemme käymään tästä asiasta keskustelun ryhmässämme, hän toteaa.

Kohu sai alkunsa, kun Immonen julkaisi viime perjantaina some-päivityksen, jossa hän kertoi haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi painajaisen nimeltä monikulttuurisuus.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ovat tuominneet Immosen monikulttuurisuusajatukset.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää Immosen kirjoituksia ylilyönteinä.

Opposition edustajat ja tutkijat ovat vaatineet perussuomalaisten puheenjohtajaa, ulkoministeri Timo Soinia ottamaan asiaan kantaa.

Immosen kansallismielisyyttä hehkuttava lausunto jakaa myös perussuomalaisia.

Yksityishenkilö on tehnyt tutkintapyynnön Immosen kirjoituksesta, kertoo keskusrikospoliisi Twitter-tilillään. KRP selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta.