Festariliput: Qstoc­kin lippuja myyn­nis­sä To­ri.fi:s­sä sa­doit­tain fes­ta­rin lä­hes­tyes­sä

Kuluttajansuoja: Ku­lut­ta­ja­ju­ris­ti: Ter­veys­ta­lo pii­lot­te­lee pal­ve­lu­nu­me­roi­taan ja niiden hintoja

Il­moit­tau­tu­mi­nen vuoden 2021 rip­pi­kou­lui­hin alkaa

-
Kuva: Sanna Krook

Oulun seurakuntien rippikouluihin voi ilmoittautua maanantaista 26.10. alkaen. Ilmoittautua voi perjantaihin 30.10. kello 21 asti Oulun seurakuntien verkkosivuilla osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu, mistä löytyy aina ajantasaisin tieto rippikoulutoiminnasta.

Menneenä kesänä rippikoulut toteutettiin päiväripareinakoronan vuoksi.

”Lähdemme siitä, että ensi vuonna pystytään taas leireilemään normaalisti. Koronatilanteen pahentuminen voi kuitenkin aiheuttaa muutoksia lyhyellä varoitusajalla”, kertoo pastori IIda Glumoff Oulun seurakuntien rippikoulutoiminnasta.

Koronatilanne huomioidaan mahdollisimman hyvin ennakkoon noudattamalla AVI:n ja THL:n ohjeita.

”Rajaamme ryhmäkokoja, pidämme leirit suljettuna ulkopuolisilta ja olemme mahdollisimman paljon ulkona. Leirielämässä kontakteja syntyy silti väistämättä ja tämä toivottavasti tiedostetaan perheissä. Sairastumista tai sen epäilyä varten meillä on toimintasuunnitelma. Viime kesän kokemus eri puolilta Suomea onneksi osoitti, että rippileirit on mahdollista elää läpi turvallisesti”, Glumoff huomauttaa.

Ensi vuodelle Oulun seurakunnissa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja perinteisten ripareiden rinnalle.

”Teemaleirejä on suunnitteilla useita: laskettelu-, maastopyöräily-, partio ja sporttiripari. Lisäksi löytyy kokonaan etänä toteutuva rippikoulu, sekä omat ryhmät kehitysvammaisille ja pienryhmäläisille”, kertoo Glumoff.

Glumoff muistuttaa, että ripari tarjoaa nuorelle viikon irti omasta arjesta ja sitä kautta mahdollisuuden löytää itsestään uusia puolia.

”Kysymykset elämän tarkoituksesta ja päämäärästä, oikeasta ja väärästä, pelosta ja rohkeudesta sekä Jumalan todellisuudesta ovat sellaisia, joiden eteen jokainen meistä joutuu kasvaessaan omaksi itsekseen”.