IL-ky­se­ly: Lähes puolet ei antaisi Immosen jatkaa edus­kun­nas­sa

Iltalehden kyselyn mukaan näyttää siltä, että lähes puolet suomalaisista ei antaisi kansanedustaja Olli Immosen (ps.) jatkaa kansanedustajan tehtävässään.36...

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Iltalehden kyselyn mukaan näyttää siltä, että lähes puolet suomalaisista ei antaisi kansanedustaja Olli Immosen (ps.) jatkaa kansanedustajan tehtävässään.

36 prosenttia Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastanneista antaisi Immosen jatkaa kansanedustajana.

Immonen kirjoitti viime viikolla Facebookiin päivityksen, jossa hän kutsui monikulttuurisuutta painajaiseksi.

Kyselyssä 18 prosenttia vastaajista ei osaa sanoa, mitä mieltä asiasta ovat.

Kriittisimpiä Immoselle ovat kyselyyn vastanneet vihreiden kannattajat, joista 74 prosenttia on sitä mieltä, ettei hän voi jatkaa tehtävässään. Vahvinta kannatus on Immosen omassa puolueessa, sillä perussuomalaisista 77 prosenttia on sitä mieltä, että hän voi jatkaa tehtävässään.

Tutkimukseen vastasi 28. ja 29. heinäkuuta 1027 15-79-vuotiasta suomalaista ahvenanmaalaisia lukuun ottamatta. Tutkimus tehtiin nettipaneelin sekä puhelinhaastattelujen yhdistelmänä. Virhemarginaali on noin 3,2 prosenttiyksikköä.

Edustustoimen olennaisista ja toistuvista laiminlyönneistä eduskunta voi erottaa kansanedustajan perustuslakivaliokunnan kuulemisen jälkeen joko kokonaan tai määräajaksi kahden kolmasosan enemmistöllä.

Eduskunta voi myös myöntää kansanedustajalle tämän pyynnöstä vapautuksen edustajantoimesta, jos se katsoo, että vapautuksen myöntämiseen on hyväksyttävä syy.