Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Iko­ni­nen suo­ma­lai­nen brändi horjuu, mutta se ei aio kaatua – Stock­mann yri­te­tään pe­las­taa, vaikka lähes 2 000 vel­ko­jaa odottaa saa­ta­viaan

Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia uskoo vakaasti, että 158-vuotias brändi nousee vielä kukoistamaan. Hän kertoo kolme perustetta, miksi siihen on yhä mahdollisuuksia.Stockmannin hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan suomalaiset toivovat laajasti, että ikoninen brändi säilyy jatkossakin.
Stockmannin hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan suomalaiset toivovat laajasti, että ikoninen brändi säilyy jatkossakin.
Kuva: Arttu Laitala

Samaan aikaan kun Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalon kolmannessa kerroksessa uusitaan merkittävällä tavalla naisten osaston ilmettä, Borenius Asianajotoimistossa perataan tarkasti yrityksen velkoja ja varoja.

Stockmann jätti huhtikuun 6. päivä yrityssaneeraushakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen, joka määräsi saneerausmenettelyn selvittäjäksi asianajaja Jyrki Tähtisen Boreniukselta. Esitys saneerausohjelmasta on laadittava 11. joulukuuta mennessä.

– Neuvoteltavaa on paljon, joten emme ehkä saa esitystä valmiiksi ennen sitä, Tähtinen kertoo aikataulusta.

Hänellä on apunaan päivästä riippuen jopa yli 20 juristia, sillä isossa kokonaisuudessa on paljon liikkuvia osia. Stockmannilla on pelkästään tavarantoimittajien velkojia yli tuhat.

– Velkojia on kaiken kaikkiaan lähes 2 000, hän toteaa.

Tähtinen kuvailee, että tämäntyyppisiin saneerausmenettelyihin liittyy aina riitaisuuksia muun muassa saatavaoikeuksien määristä ja tavarantoimittajien pidätysoikeuksista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.