Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten kotiin an­net­ta­via en­nal­ta­eh­käi­se­viä pal­ve­lu­ja tulee ke­hit­tää

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi Ikävoimainen Oulu -toimenpideohjelman. On tärkeää, että 33 toimenpide-ehdotusta toteutuvat.

Tein valtuustoaloitteen, että jokaiselle kaupungin suuralueelle perustetaan monialainen alueellinen ikäihmisten työryhmä. Esitys meni läpi ja keskisen alueen pilotti toteutetaan Höyhtyän suuralueella. Laadimme ikävoimainen Höyhtyä konkreettisen toimenpideohjelman.

Koronarajoitteista johtuen ikäihmiset hoivahoidossa, palvelutaloilla ja kotona ovat joutuneet elämään rajoitettua elämää. Sosiaalinen, psyykkinen ja fyysinen toimintakyky on heikentynyt ja omaishoitajien jaksaminen on äärirajoilla.

Ikääntyneen väestön nykyistä pidempään kotona asuminen vaatii investointeja terveen ja toimintakykyisen ikääntymisen edistämiseen sekä kuntoutuksen lisäämiseen ja monipuolistamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.