Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mi­sil­lä ei ole monesti muuta vaih­to­eh­toa kuin maksaa

Olen seurannut noin kymmenen vuotta eri paikkakunnilla niin kotihoitoa, vanhusten palvelutaloja kuin ympärivuorokautisia hoivakoteja.

Niistä voisi kirjoittaa monestakin näkökulmasta, ja niinhän on viime vuosina tehtykin.

Nyt on mielessäni kuitenkin erityisesti raha. Vaikka kannatan yksityisyritteliäisyyttä, niin kyllä hinnoittelussa pitäisi olla joku tolkku ja kontrolli. Mainitsen muutaman esimerkin.

Uudenvuodenaattona tuli sukulaiseni ympärivuorokautisesta hoitolaitoksesta ilmoitus maksujen korotuksesta. Olen seurannut sitä paikkaa puolitoista vuotta. Nyt korotusten jälkeen hintataso on noussut tänä aikana yli 21 prosenttia.

Tai mitä pitäisi ajatella siitä, että kun palvelutalossa tilataan lounas alakerran ravintolasta huoneeseen, niin se tietysti maksaa, mutta sen lisäksi pitäisi palkata toinen henkilö avaamaan ruokapakkaus, kun avaaminen ei kuulu tuojalle? Minimiveloitus 15 minuuttia eli reilun kympin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.