Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Iivo Nis­ka­nen nousi Val di Fiemmen kak­kos­si­jal­la Tour de Skin ko­ko­nais­kil­pai­lus­sa kol­man­nek­si

Iivo Niskanen venytti maalilinjan yli toisena.
Iivo Niskanen venytti maalilinjan yli toisena.
Kuva: PETER SCHNEIDER

Iivo Niskanen kohensi maastohiihdon Tour de Skillä asemiaan ennen kiertueen viimeistä kilpailua. Niskanen sijoittui maanantaina Val di Fiemmessä perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin yhteislähdössä toiseksi ja nousi kokonaistilanteessa neljänneltä sijalta kolmanneksi.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo vahvisti kiertueen kärkipaikalla asemaansa voittamalla kilpailun ylivoimaisesti yli 20 sekunnin erolla Niskaseen. Venäjän Aleksei Tshervotkin oli kolmas ennen joukkuetovereitaan Denis Spitsovia ja Aleksandr Bolshunovia.

Kläbo lähtee Tour de Skin viimeiselle etapille tasan kahden minuutin etumatkalla Bolshunoviin. Niskanen on kolmantena kaksi minuuttia 49 sekuntia Kläbosta jääneenä. Norjan Erik Valnes on neljäntenä 15 sekunnin päässä Niskasesta.

Kuuden kilpailun kiertueen viimeinen etappi on rankka nousu Alpe Cermisin rinteillä, ja se hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

– Siitä ei tule meikäläiselle helppoa, kun on pitkät ja voimattomat jalat. Koetetaan nostaa niitä vuorotellen toisensa eteen, Niskanen murjaisi Viaplay Sportin haastattelussa.

Niskanen harmitteli ajoitustaan

Maanantaina Niskanen tarttui ratkaisijan rooliin 6,5 kilometrin kohdalla. Hän kiihdytti siitä 8,5 kilometrin bonussekunneille ja huomasi yllätyksekseen, että vain Kläbo kesti hänen vauhdissaan.

Kolme kilometriä myöhemmin norjalainen kiihdytti karkuun.

– Kläbo oli tänään vahva. Ei ollut kuin yksi mies ladulla, Niskanen alleviivasi norjalaisen ylivoiman.

Niskanen ei tuntunut olevan hiihtoonsa aivan tyytyväinen.

– Ei ollut ihan herkkua. Toinen sija on parempi kuin ei mitään, mutta olisi ollut kiva voittaa. Tuli laskujohteinen suoritus, Niskanen sanoi.

Niskanen arveli, että hän ajautui tekemään irtiottonsa liian aikaisessa vaiheessa, kun pääjoukko putosi kyydistä kilpailun puolivälin jälkeen.

– Tuli ehkä pieni taktinen kömmähdys, kun lähdin vetämään kirimaaliin ja porukka hajosi siinä. Tuli iskettyä vähän liian hanakasti siihen väliin, Niskanen jatkoi.

– Seuraavalla kierroksella oli sitten hankaluuksia omalla vahvuusalueellakin.

Niskanen joutui tekemään töitä Kläbon hyväksi, kunnes tämä livahti 11,5 kilometrissä omille teilleen.

Päävalmentaja kehui koko joukkueen

Myös muut suomalaiset pääsivät hyvään vauhtiin. Perttu Hyvärinen oli kilpailussa 11:s, Remi Lindholm jälleen cupin pisteillä 21:s ja Ville Ahonen 38:s.

Varsinkin nousukuntoinen Hyvärinen hiihti vahvasti.

– Toisen kierroksen jälkeen mentiin kieli vyön alla, mutta ai että, miten hyvältä tuntui hiihtää. Oli tosi hyvä kisa ja tuli hyvä tulos, Hyvärinen iloitsi kauden parhaasta hiihdostaan.

– Oli myös supersuksi, jolla oli hieno hiihtää.

Myös päävalmentaja Teemu Pasanen iloitsi naisten ja miesten hyvästä tuloksesta, kun Krista Pärmäkoski oli hiihtänyt naisten kilpailussa kolmanneksi. Kerttu Niskanen ja Pärmäkoski lähtevät päätöspäivään sijoilta kolme ja neljä.

– Oli hyvä päivä, kun tuli kaksi podiumia ja koko joukkueella oli hyvä päivä, Pasanen kiitteli.

– Taistelemme kärkisijoista sekä miesten että naisten kilpailussa.

Miehet ja naiset hiihtävät tiistaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun, joka päättyy Alpe Cermisin jyrkkään rinteeseen.

Päivitetty klo 17.53: Juttu päivitetty kauttaaltaan.