Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Iivo Nis­ka­nen isännöi Rukalla Suomen cupia, mutta pettyi: "En päässyt tänään mi­hin­kään"

Pärmäkoski oli löytänyt vauhtia Oloksen tykkikisojen sukelluksensa jälkeen.

Kuusamo
Iivo Niskanen voitti, mutta vauhti ei ollut miehen mieleen.
Iivo Niskanen voitti, mutta vauhti ei ollut miehen mieleen.
Kuva: Jussi Väätäinen

Kun Iivo Niskasen voittomarginaali kotimaisiin kilpakumppaneihin jää kympin perinteisellä alle puolen minuutin, hiihto on sujunut moninkertaiselta arvokisavoittajalta korkeintaan välttävästi. Sunnuntaisen miesten 10 kilometrin perinteisen tavan Suomen cup -kisan Kuusamossa Niskanen mieluusti unohtaisi.

Puijon Hiihtoseuran Niskanen jätti Rukalla toiseksi lykkinyttä Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaa 17,5 sekuntia, eikä voittaja ollut hiihtoonsa alkuunkaan tyytyväinen.

– En päässyt tänään mihinkään, oli vaikeaa ja aika tasaista puurtamista. Toivoin, että tänään oli kulkenut paremmin, mutta meni heikosti. Toivotaan, että kunto on kohdillaan ensi viikonloppuna, Niskanen pohjusti Rukan maailmancupia tiedotteessa.

Reilun 6 kilometrin jälkeen hän johti Hakolaa 15 sekunnilla, ja ero näytti venyvän hyvinkin puoleen minuuttiin. Niskanen ei kuitenkaan saanut päälle samanlaista lentoa kuin edellisenä viikonloppuna Muoniossa Oloksen tykkikisoissa.

Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Hakola kehui suksiensa voitelua.

– Lauantaina oli herkkä pito, tänään seinäpito. Kiitos huoltomiehille. Näillä (suksilla) olisi kiivennyt vaikka puuhun, Hakola sanoi Ylelle.

Pärmäkoski testasi vauhtikestävyyttään

Krista Pärmäkoski venytti voittoon Rukalla.
Krista Pärmäkoski venytti voittoon Rukalla.
Kuva: Jussi Väätäinen

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski sai naisten kympillä haluamansa hyvityksen edellisen viikonlopun sukelluksesta Muonion Oloksella. Siellä hän jäi kauas kärjestä ja aprikoi tuolloin, kuinka moni oli silannut suksensa fluorivoiteilla, jotka on maailmancupissa kielletty.

Rukalla Pärmäkosken meno oli ärhäkkää alusta alkaen.

– Lähdin kovaa, tokalla ringillä oli kyllä Impilinnassa jalka aika suorana. Halusin katsoa, miten tuollaista kovaa starttia kestää. Ihan hyvä veto, ensi viikolla toivottavasti taas napsun parempaa, totesi Pärmäkoski heti kilpailun päätteeksi.

Ensi viikonloppuna vastus Rukalle kovenee, kun Kuusamossa hiihdetään maailmancupin pisteistä. Pärmäkoski ei uskalla arvuutella iskukykyään.

– Lähdetään taistelemaan, hän lupasi.

Niskanen kaipaa lisää terävyyttä

Pärmäkoski oli sunnuntaina ylivoimainen, sillä toiseksi sivakoinut Vieremän Koiton Kerttu Niskanen hävisi voittajalle lähes 19 sekuntia. Myös Niskasen edellinen viikonloppu Muonion laduilla sujui alavireisesti, eikä vauhti vakuuttanut sunnuntainakaan.

– Viikossa ei ihmeitä tapahtunut. Toivotaan, että kisojen kautta löytyy normaali terävyys ja rentous, Niskanen uumoili.


Lisätty tiedot miesten hiihdosta ja täydennetty kauttaaltaan kello 15.11.