Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ihminen säi­käh­tää, kun metsää ha­ka­taan – yleensä ihmiset ovat luonnon ys­tä­viä, mutta heidän ym­mär­ryk­sen­sä metsän ai­ka­tau­lua aja­tel­len on liian lyhyt

Yleensä ihmiset ovat luonnon ystäviä, mutta heidän ymmärryksensä metsän aikataulua ajatellen on liian lyhyt. Siksi tavallinen ihminen säikähtää, kun metsää hakataan. Pitkän päälle se on kuitenkin metsäluonnon turva ja takuu. Puusukupolven kiertoaikahan on keskimäärin 80–100 vuotta Pohjois-Suomessa.

Maamme keskeiset tiedotusvälineet paasaavat jatkuvasti monimuotoisuudesta ja siitä, kuinka metsien hakkuut vähentävät eliölajeja. On kuin lukisi ympäristöjärjestöjen tai vihreiden laatimia tekstejä.

Toimittajien olisi hyvä tietää, että Suomen metsistä on suojeltu ja käytöltä rajattu noin kolme miljoonaa hehtaaria. Se on yhtä paljon kuin Britannian koko metsäala. Näistä suojelluista metsistä suuri osa on vanhoja ja kuolevia, pysähtyneisyyden tilassa olevia metsiä. Nämä metsät ovat suotuisia elinympäristöjä tietyille uhanalaisille lajeille.

Talousmetsissäkin vaalitaan lakisääteisesti monimuotoisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.