Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Ih­me­mies Uri Geller loihti kellot käyn­tiin myös Oulussa

KALEVA 27.1.1974.  "Ihmeellistä, kaikki kellot alkoivat soida yhtäaikaa". "45 vuotta käymättä ollut vanha seinäkello alkoi nyt käydä."  "Kauheata, lusikat taipuu itsestään."

Tässä muutamia niistä 62 soitosta, jotka pääsivät perjantai-iltana läpi television tukkeutuneesta ohjelmapäivystyksestä kertomaan Uri Gellerin ohjelman aikaansaannoksista suomalaisissa kodeissa. Ohjelmalla lienee ollut ennätysmäärä katsojia, sillä keskus oli todella lujilla, yksi keskuspöydistä rikkoontui alkuunsa.

Israelilaissyntyinen ihmeidentekijä Geller teki Suomen televisiossa saman kuin useissa muissa maissa: hän ällistytti epäuskoisimpiakin katselijoita ja sai tiedemiehet haromaan tukkaansa.

Soittoja kellojen käyntiinlähdöstä ja lusikoiden ja haarukoiden taipumisista tuli eri puolilta maata.

Myös Oulussa on ainakin kahdessa perheessä havaittu vuosikausia pysähtyneinä olleiden kellojen alkaneen käydä ohjelman aikana ja jatkaneen tasaista tikitystä vielä lauantainakin.

Ennen lähetystä Geller oli "ajankuluksi" taivuttanut pari studiohenkilöstön auton avainta pelkällä sivelyllä.

Kotiapulaisia haettiin Kalevan sivuilla 1970-luvun alkuvuosina runsaasti. Oheisessa ilmoituksessa luvattiin kesäksi viehättävä työympäristö.
Kotiapulaisia haettiin Kalevan sivuilla 1970-luvun alkuvuosina runsaasti. Oheisessa ilmoituksessa luvattiin kesäksi viehättävä työympäristö.

Energia kallista,
vossikat esiin

(Kirje toimitukselle) Vossikoiden uudelleen tulosta on puhuttu mainostarkoituksessa, mutta nyt olisi toinen syy, energian säästö.

Uskon, että jos vossikat eivät perisi kohtuutonta maksua, niin kaupunkilaiset käyttäisivät niitä mielellään. Nyt kun huviajelut autolla eivät ole suotavia, vanhemmat voisivat viedä lapsensa huviajelulle vossikoilla.

Toivottavasti Oulustakin löytyy edes yksi ennakkoluuloton ja rohkea yrittäjä, joka laittaisi vossikan. – Varma asiakas

Puoluerekisteriin
uusia pyrkijöitä

Ennätysmäinen puolueiden perustamisinto on vallalla tätänykyä Suomessa. Paraikaa yrittää kaksi uutta puoluetta kerätä taakseen tarvittavia 5 000 kannattajaa puoluerekisteriin pääsemiseksi.

Jokin aika sitten ilmoitettiin Suomen kansan pienyrittäjien puolueen (Skpp) perustamisesta ja viimeksi on ilmoittanut syntyhankkeestaan Vapaat demokraatit -niminen puolue (Vpd).

Vapaat demokraatit on ottanut esikuvakseen Tanskan Mogens Glistrupin menestyspuolueen. Myös vapaat demokraatit tähtäävät suoran verotuksen poistamiseen ja asteittaiseen siirtymiseen kohti välillisiä veroja. Niinikään esitetään tarpeettomien ministeriöiden ja virastojen lakkauttamista.

Maitolavoja
sotketaan

(Kirje toimitukselle) Minua ottaa sitten ottaa aivoon nuo lomalaiset, kun ne aina pysäyttävät auton tuohon meidän maitolavan luo ja siihen tyhjentävät tuhkat, tupakan natsat ja siinä syövät ja juovat, paperit heitetään siihen jne. Ei osata harrastaa siisteyttä. Siihen meidän täytyy tuoda maitopänikät joka aamu ja toisinaan on törkyä yllin kyllin.

Toivon, että porsastelu maitolavojen luona loppuu. – Kyllästynyt eukko