Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti on laaja käsite

Puhuttaessa hyvinvoinnista, usein pääosan saa terveys ja sen hoito. Hyvinvointi on kuitenkin paljon laajempi asia. Yleiskielessä se viittaakin usein vaurauteen ja hyvään terveydentilaan. Toisaalta kokemukseen omasta ja läheistensä elämänlaadusta, mutta myös eri väestöryhmien tarpeisiin, kuten käytettävissä oleviin tuloihin, terveydenhuollon ja koulutuksen saatavuuteen ja saavutettavuuteen sekä tasa-arvoon. Tärkeitä asioita huomioitavaksi kaikki.

Itse näen palvelujen oikea-aikaisuuden ja saavutettavuuden todella tärkeänä tavoitteena. Tavoite kuulostaa samalta kuin kuntavaaleissa, mutta se on tärkeää edelleenkin. Alue, jolla tulevat päättäjät toimivat, on vain suurempi kuin pelkästään oma asuinkunta.

Osa tulevan hyvinvointialueen asukkaista olettaa, että kun ehdokas on oululainen, niin eihän hän näe sitä huolta mikä pienemmissä kunnissa asuvilla on palveluidensa saatavuuden suhteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.