Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hyök­kää­jä puu­kot­ti op­pi­lail­leen pro­feet­ta Mu­ham­me­din kuvia näyt­tä­neen opet­ta­jan Pa­rii­sis­sa – syyt­tä­jä tutkii ter­ro­ris­mi­na

Poliisi ampui epäillyn puukottajan Pariisissa perjantaina.

Ranskan poliisi kertoi perjantaina ampuneensa miehen, joka oli muutamaa minuuttia aikaisemmin tappanut paikallisen koulun opettajan puukolla Conflans Sainte-Honorinen kaupunginosassa Pariisissa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Puukolla varustautunut hyökkääjä puukotti uhriaan kaulan alueelle. Tapahtuneesta liikkui myös tietoja, joiden mukaan uhrin kaula olisi katkaistu, mutta Reutersin mukaan näitä tietoja ei ole vahvistettu.

Poliisi kertoi ampuneensa epäillyn puukottajan kuoliaaksi. Poliisipartio oli havainnut puukon kanssa varustautuneen miehen lähellä hyökkäyksen tapahtumapaikkaa perjantaina.

Tutkitaan terrorismina

Teon motiivi ei ole vielä selvillä, mutta Ranskan terrorisminvastainen syyttäjävirasto on kertonut tutkivansa hyökkäystä terrorismina.

Uhri oli tiettävästi historianopettaja. Poliisilähteiden mukaan opettaja oli aikaisemmin näyttänyt oppilailleen luokassa pilapiirroksia profeetta Muhammedista.

Poliisilähde kertoi Reutersille silminnäkijän kuulleen hyökkääjän huutavan "Allahu akbar" eli "jumala on suurin". Poliisin tiedottajan mukaan silminnäkijähavaintoa ei ole vielä vahvistettu, mutta sitä selvitetään.