Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Huuh­ka­jat kaatoi San Marinon Pyry Soirin maa­leil­la – EM-jat­ko­kar­sin­nan vas­tus­ta­ja vielä avoinna

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on päättänyt urakkansa EM-karsintojen H-lohkossa 2–1-vierasvoitolla San Marinosta.

Teemu Pukki kaulailee kaksi maalia viimeistellyttä Pyry Soiria.
Teemu Pukki kaulailee kaksi maalia viimeistellyttä Pyry Soiria.
Kuva: Palloliitto

Pyry Soiri viimeisteli kaksi maalia San Marinon verkkoon, kun Huuhkajat nappasi 2–1-vierasvoiton jalkapallon miesten EM-karsinnoissa.

Ottelu päätti Suomen urakan H-karsintalohkossa. Huuhkajat oli menettänyt jo aiemmin mahdollisuutensa lunastaa EM-lopputurnauspaikka suoraan sijoittumalla lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Lohkosta EM-kisoihin suuntaavat 22 pistettä keränneet Tanska ja Slovenia. Suomi ja Kazakstan ylsivät 18 pisteeseen. Pohjois-Irlannin potti oli yhdeksän ja San Marinon nolla pistettä.

Kymmenestä ottelustaan kuusi voittoa ja neljä tappiota keränneen Suomen urakka jatkuu maaliskuussa jatkokarsinnoissa, mutta vastustaja ei ole vielä tiedossa.

Koska Italia ja Tshekki varmistivat maanantaina paikkansa ensi kesänä Saksassa pelattavaan lopputurnaukseen, niin sanottua jatkokarsintojen A-polkua joudutaan täydentämään. Torstain arvonnassa selviää, päätyykö Suomi A- vai B-polulle, joka olisi ennakkoon helpompi väylä EM-turnaukseen.

Jos Suomi joutuu A-polulle, se kohtaa näillä näkymin ensiksi vieraskentällä Walesin. Sen jälkeen vastaan tulisi mahdollisesti Puola. Mikäli Suomi on B-polulla, jatkokarsinnoissa tulee ensiksi vastaan Bosnia-Hertsegovina vieraissa.

Jatkokarsintojen pelipäivät ovat 21. ja 26. maaliskuuta.

Sama pistepotti kuin viimeksi

Suomi piti San Marinon kotikentällä vastustajaansa selvästi enemmän palloa, mutta verkkaisella ja nihkeällä avauspuoliajalla sillä oli vaikeuksia löytää aukkoja kotijoukkueen puolustuksesta.

Huuhkajien debytantti Tomas Galvez pääsi ottelun alussa hyvään vetopaikkaan, kotijoukkueen maalivahti Aldo Junior Simoncini torjui. Toisella puoliajalla Suomi runnoi väkisin kaksi maalia. San Marino kavensi lisäajalla Filippo Berardin rangaistuspotkulla.

– Minimisuoritus täällä, vaikka tiukat loppunumerot eivät kerro ottelusta kaikkea, Huuhkajien valmennusryhmästä Toni Korkeakunnas sanoi puhelimitse STT:lle.

Korkeakunnas muistutti, että Huuhkajat keräsi nyt yhtä monta pistettä kuin edellisissä EM-karsinnoissa, joissa se eteni lohkostaan lopputurnaukseen.

– Nyt ei tullut lohkossa niin paljoa ristiinpelaamista, hän tiivisti.

Galvez debytoi Huuhkajissa

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli myllännyt avauskokoonpanonsa lähes täysi uusiksi viime viikon Pohjois-Irlanti-otteluun verrattuna.

Suomen maalilla pelasi Lukas Hradeckyn sijaan Viljami Sinisalo. Kenttäpelaajista avauksessa olivat Pyry Soiri, Arttu Hoskonen, Richard Jensen, Tomas Galvez, Robin Lod, Lucas Lingman, Glen Kamara, Daniel Håkans, Teemu Pukki ja Robert Taylor.

Huuhkajat aloitti ottelun ryhmityksellä 4–3–3, mutta muoto vaihtui toisella puoliajalla 4–4–2:ksi.

Laitapuolustajana pelannut Soiri teki ottelun avausmaalin 50. minuutilla, kun maalivahti Simoncini sähläsi pallon hänen ulottuvilleen. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Galvez syötti ja Soiri laukoi pallon verkon perukoille.

Manchester Cityn organisaatiossa olevalle Galvezille, 18, ottelu oli ensimmäisen Huuhkajissa. Maalivahti Sinisalo oli nähty Huuhkajissa tolppien välissä tammikuussa Viroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa.

– Galvez on tosi lahjakas nuori pelaaja. Hänen pelaamisessaan oli paljon positiivista, mutta täytyy muistaa vastustajan taso, Korkeakunnas sanoi.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 21.11. kello 6.18.