Huuh­ka­jat hyvissä ase­tel­mis­sa – Suomen miesten jal­ka­pal­lo­maa­jouk­koe on J-loh­kos­sa kuu­des­sa pis­tees­sä ja toisena

Markku Kanervan valmentama Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ansaitsee hyvän arvosanan tähänastisesta EM-karsintaurakastaan.

-
Kuva: KIMMO BRANDT

Markku Kanervan valmentama Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ansaitsee hyvän arvosanan tähänastisesta EM-karsintaurakastaan.

Suomi on J-lohkossa kuudessa pisteessä ja toisena, kun takana on kolme ottelua. Kanervan suojattien kannalta lauantai-iltana nähtiin kaksi myönteistä asiaa.

Suomi pelasi vahvan ottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja juhli Tampereella 2–0-voittoa. Myöhäisillassa Kreikka taipui 0–3-kotitappioon Italialle.

Ennakkosuosikki Italia mennee lohkossa menojaan. Kreikka ja Bosnia-Hertsegovina kuuluvat Suomen tämän hetken päävastustajiin taistelussa kakkossijasta ja EM-paikasta.

Päävastustajien pistemenetykset ovat lähtökohtaisesti Huuhkajille hyvä asia. Kreikka sekä Bosnia-Hertsegovina ovat neljässä pisteessä, Armenia kolmessa ja Liechtenstein nollilla.

– Olen saakelin ylpeä äijistä. Meillä on hyvä joukkue, hyviä pelaajia ja pelaamme hyvin yhteen, Paulus Arajuuri riemuitsi lauantai-iltana.

Joukkue punnitaan todella syksyllä, jolloin karsinnat Liechtenstein-pelin jälkeen jatkuvat. Suomi kohtaa Liechtensteinin tiistaina vieraskentällä.